Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Омелян назвав українцям позитивний момент у скасуванні поїздів у Росію

  • 13.09.2018, 18:51
  • 562

Припинення пасажирського сполучення з Росією дасть можливість Україні пустити додаткові потяги на внутрішніх залізничних перевезеннях.

Про це заявив в ефірі «5 каналу» міністр інфраструктури Володимир Омелян.

У той же час він відзначає, що в питанні скасування поїздів у РФ немає одностайної підтримки уряду, хоча в Мінтранспорту впевнені, що таке сполучення з країною-агресором має припинитися.

«Навіть виходячи з тієї ситуації, що війна… Морально-етично їздити в країну-агресора, яка вбиває твоїх співвітчизників, — це, мабуть, недобре, м'яко кажучи», — сказав Омелян.

У той же час він пояснив, як скасування поїздів у РФ допоможе українцям. За його словами, це допоможе вирішити давню проблему з залізничним перевезеннями у країні.

«Ми виходимо з того, що у нас є величезний незадоволений внутрішній попит на залізничні перевезення. Потягів і вагонів хронічно не вистачає. Люди весь час скаржаться, що купити квитки неможливо. Для нас логічно тоді 80 поїздів, які їздять в російському напрямку, переорієнтувати на внутрішній ринок або в західному напрямку. А це понад 200 вагонів щодоби. Я вважаю, що вони суттєво вплинуть на картину перевезень в Україні. Тому я б хотів, щоб це рішення було прийнято на рівні уряду, але за часом я поки не готовий коментувати. У нас є своя позиція, вона обговорюється», — переконаний міністр.