Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США готові розширити поставки озброєння для України, — Волкер

  • 01.09.2018, 15:38
  • 590

США готові збільшити постачання озброєнь до України для зміцнення Військово-морських сил і Протиповітряної оборони.

Про це повідомив спеціальний представник США з Донбасу Курт Волкер, передає «112 Україна» із посиланням на «The Gurdian».

«Вони щотижня втрачають солдатів, захищаючи свою країну… І тому в цьому контексті для України природно будувати свої Збройні сили, займатися самообороною і природно звертатися за допомогою, і природно, що інші країни повинні їм допомогти. І, звичайно, їм потрібна допомога, тому що у них стріляють», — сказав він в інтерв'ю.

Курт Волкер додав, що донині між США і Росією існує «розрив» у питанні миротворчої місії ООН для припинення бойових дій. Він також передбачає, що російський президент Володимир Путін чекатиме президентські і парламентські вибори в Україні, перш ніж переглянути свою переговорну позицію.

«Ми можемо поговорити з Україною, як з будь-якою іншою країною, про те, що їм потрібно. Я думаю, що буде якась дискусія про військово-морський потенціал, тому що, як ви знаєте, їхній флот в основному було захоплено Росією. І тому їм потрібно перебудувати військово-морський флот, і у них дуже обмежена повітряна оборона. Думаю, нам доведеться подивитися на протиповітряну оборону», — додав спецпредставник США.

Схожі новини