Передплата 2024 «Добра кухня»

У музеї фотоілюзій ви можете знайти дзеркало, у якому … не побачите себе

У Львові з’явився музей фотоілюзій (вул.Дж.Дудаєва, 14). Для туристів нашого міста — це ще одна розвага. Ціна квитка — 150 грн. (якщо ви зареєструєтесь на сайті, зможете отримати знижку).

Забрела до музею журналіст «ВЗ».

З вулиці не зрозуміло, що представляє собою такий музей. А коли заходиш всередину, бачиш у залах такі локації, біля яких цікаво фотографуватися. У кадрі людина може виглядати великою і малюсінькою. Там ви можете сфотографуватися з акулою та динозавром. І навіть залізти у … банку зі згущеним молоком, як це зробила я.

Перший у світі музей фотоілюзій відкрили у Кореї. Для України — це щось нове. «Ви фотографуєтесь і у вас виходить фото з оптичною ілюзією, — розповідає адміністраторка закладу Олена. — Що це таке? Це обман зору. Головне, правильно тримати телефон, або камеру, як показано на зразках (усюди є підказки. — Авт.). Обрати вдалий ракурс. Є у нас фотограф, який завжди порадить, де людині краще стати, яку позицію обрати. А далі працює ваша фантазія!».

Є тут цікавий диванчик (якщо приглядітися, у ньому є отвір). Коли людина фотографується, складається враження, що її тіло. окремо від ніг (ноги унісекс додаються). Той, хто мріє потрапити до американського журналу «Forbes», як один з найбільших багатіїв світу, може це зробити у Львові! Ну, і в космос злітати зможете теж, якщо у вас виникне таке гостре бажання. Або ж врятуватися від вулкану у давньоримському місті Помпеї. Якщо ви втомлені, є тут стілець, на якому можна посидіти у позі лотоса і увійти у нірвану…

Заходжу до однієї з кімнат, у якій велике дзеркало. Підходжу ближчі. Ні, обман зору! У такому «дзеркалі» ви себе не побачите. Олена розповідає, фотографуються на цій локації матері- татусі із дітьми, або бабусі-дідусі з онуками. «Складається враження, що мама бачить себе дитиною, а донька дорослою», — пояснює адміністраторка.

А ось фотограф Андрій, який показує мені, як «залізти» у снігову кулю, каже, бракує у музеї фотоілюзій локацій на тему Гоббіта. От, народ тоді б порозважався. Олена обіцяє запросити мене на оновлення експозиції.

Схожі новини