Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майже половина американців готові підтримати імпічмент Трампа

  • 28.08.2018, 18:13
  • 513

Трохи менше ніж половина жителів США виступають за те, щоб Конгрес запустив процедуру імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це свідчать дані опитування Axios і Survey Monkey, оприлюднені в газеті «Хілл», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ідею імпічменту підтримують 44% респондентів, зазначається в повідомленні.

Серед прихильників Демократичної партії за початок процедури відсторонення президента США виступають 79% опитаних, серед республіканців — лише 9%. Водночас 49% респондентів, що не є прихильниками жодної з партій, також підтримують ідею імпічменту.

Опитування було проведено після того, як колишній помічник Дональда Трампа Майкл Коен визнав себе винним у шахрайстві з банківськими рахунками, ухиленні від податків і порушенні законів про фінансування передвиборної кампанії.

Дані опитування свідчать, що 64% опитаних впевнені, що Дональду Трампу було відомо про ці порушення Коена, і він може бути до них причетний.

Опитування проводилося в інтернеті серед 4362 повнолітніх американців у період з 22 до 24 серпня. Похибка даних становить близько 3%.

Дебати про можливість оголошення імпічменту Трампу активізувалися після того, як колишній адвокат американського лідера Майкл Коен визнав себе винним у злочинах, пов'язаних із ухиленням від сплати податків і злочинним порушенням фінансової дисципліни.

Раніше Коен також зізнався, що платив двом жінкам, які свого часу мали інтимні зв'язки з Трампом, щоб вони не розголошували цю інформацію. Це, за словами Коена, робилося за наказом Трампа.

Однак напередодні прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що сам «президент не робив нічого протиправного, проти нього немає обвинувачень, немає змови».

Схожі новини