Передплата 2024 ВЗ

На сайті Білого дому з’явилася петиція із закликом урятувати Сенцова

  • 11.08.2018, 19:14
  • 866

На сайті петицій адміністрації президента США розміщено звернення до Білого дому задіяти всі важелі для порятунку політв’язня Кремля Олега Сенцова, який голодує вже 90-ий день.

Петицію мають підписати 100 тисяч людей до 8 вересня, щоб адміністрація Білого дому зробила офіційну заяву з цього приводу, повідомляє Укрінформ.

«Європейський парламент уже звернувся до Володимира Путіна щодо негайного звільнення Олега Сенцова та інших (українських політв'язнів Кремля — ред.). Тепер настав час для Америки висловитися. Ми настійно закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів у Росії», — йдеться у тексті звернення.

Петицію створили 9 серпня.

Раніше повідомлялося, що 10 серпня президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним. Президент Франції висловив свою стурбованість щодо стану здоров'я українського режисера Олега Сенцова та запропонував варіанти гуманітарного вирішення ситуації.

Схожі новини