Передплата 2024 «Добрий господар»

«Мафія підконтрольна росіянам»: представник Порошенка в Криму розповів про нелегальні перевезення на окуповану територію

  • 10.08.2018, 14:05
  • 540

Нелегальні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів через КПВВ окупованого Росією Криму, співпрацюють з ФСБ Російської Федерації.

Таку заяву в ефірі Радіо НВ зробив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

«Це нелегальні прямі сполучення через КПВВ, які видають себе за непасажирські перевезення, тобто набивають мікроавтобус: „Це мої друзі-родичі-знайомі, ось тобі 300 гривень, шановний інспекторе, ми поїхали далі“. Тут проблема в тому, що ця мафія підконтрольна росіянам», — повідомив він.

Бабін додав, що Представництво президента України в АРК знає про проблему нелегальних перевезень через кримські КПВВ і наполягає на їх припиненні. Для цього постпред пропонує обладнати зупинки транспорту на пунктах пропуску в Криму, звідки до найближчих обласних і районних центрів їздитимуть легальні автобуси.

«Якщо ви сідаєте в [нелегальну] маршрутку в Києві, Львові, Одесі, [щоб поїхати відпочивати в Крим] - то вважайте, що ви зайшли в камеру допитів ФСБ, це вже одне й те саме тут, в Києві. Тому що всі водії налаштовані, як то кажуть, надресировані, і як тільки вони перетинають КПВВ, тих пасажирів, які цікаві тій стороні, вони навіть вже самі здають ФСБшникам, роблячи за них половину роботи», — зазначив постпред Порошенка.

Нагадаємо, що раніше постпред президента України в Криму Борис Бабін повідомляв, що 90% пасажирських перевезень через та від КПВВ Каланчак і Чонгар на кордоні з окупованим Кримом нелегальні.

Він зазначав, що одним із завдань Представництва президента України в АРК при виконанні Плану невідкладних заходів щодо протидії російській агресії з тимчасово окупованої території України в Криму є налагодження легальних пасажирських перевезень з українських КПВВ в усі обласні центри України.

Схожі новини