Передплата 2024 «Добрий господар»

«Газпром» припиняє позичати гроші через суди із «Нафтогазом», — Reuters

  • 07.08.2018, 12:12
  • 495

Арешт активів «Газпрому» у Великобританії в рамках суперечки з «Нафтогазом» обмежує російський концерн залучення кредитів в іноземних банків.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела, знайомі з ситуацією, інформує УНІАН.

«Програма запозичень „Гапрому“ зупинена через ризик заморожування коштів, що перераховуються російському концерну», — повідомило джерело.

Зазначається, що після арешту активів у Англії один з банків заморозив кредитну угоду до прояснення ситуації. Банк джерело не назвало.

Раніше «Нафтогаз» ініціював процес арешту активів «Газпрому» в Голландії, Швейцарії та Великобританії. Лондонський суд у червні ухвалив заморозити активи «Газпрому» у Великобританії в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражу, за результатами якого російський газовий монополіст має виплатити Києву $ 2,56 мільярда.

«Газпром» з рішенням Стокгольмського арбітражу не згоден і намагається його оскаржити.

«Британський вердикт, швидше за все, налякав банкірів, які традиційно працюють з „Газпромом“ на міжнародному ринку», — сказав ще один співрозмовник.

«У моєму розумінні, під дію підпадають розрахунки іноземних банків, які йдуть через Лондон, але комплаєнс банків, зареєстрованих в інших юрисдикціях, може зайняти обережну позицію і теж блокувати операції навіть без прямої заборони», — сказав він.

«Газпром» не відповів на запит Reuters.

Схожі новини