Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Виконавець головної ролі у телесеріалі «Догори дригом», який отримав важкі травми у страшному ДТП, потребує коштів

Здоров’я актора театру ім. Марії Заньковецької Олеся Федорченка, який два тижні тому розбився на байку в Карпатах, потроху покращується.

З реанімації 8-ї міської клінічної лікарні Львова його перевели у хірургічне відділення. Як розповів «ВЗ» головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Василь Обаранець, через множинні комбіновані травми його стан важкий, але з позитивною динамікою. Загрози життю нема, пацієнт при свідомості. У стаціонарі лікарні пробуде ще щонайменше два тижні. Далі — період реабілітації. Скільки триватиме, сказати важко.

Нагадаємо, трагедія сталася 5 липня, на трасі Львів-Мукачево, поблизу села Тухольки. Олесь був багаторічним учасником байкерського руху і повертався з чергового з’їзду байкерів у Карпатах. Його байк послизнувся на калюжі розлитого мастила, він не впорався з керуванням і зіткнувся із зустрічним автобусом. Федорченко отримав важку політравму та травматичну ампутацію ноги. Зокрема, це численні переломи, ушкодження внутрішніх органів, важка черепно-мозкова травма.

Ця подія сколихнула усіх, хто знає Олеся Федорченка чи бачив його на сцені чи на телеекрані. Люди масово надавали і фінансову допомогу, і здавали кров. Кров для нього здали близько сотні людей. Минулої неділі відбулася спільна молитва за здоров`я та одужання актора. Молилися не лише священики, монахи, рідні, друзі, колеги, а й багато небайдужих, які перейнялися бідою актора.

Завдяки людській і Божій допомозі Олесь одужує. У ці дні багато людей діляться своїми спогадами не тільки про Олеся, а й про всю його сім’ю «заньківчан». Його батько — народний артист України Євген Федорченко, мама Ніна Федорівна — завідувач цехом реквізиту театру ім. Заньковецької. Дружина — актриса Марія Шумейко, донька народного артиста України Григорія Шумейка та заслуженої артистки України Ірини Швайківської.

«Ми вчилися з Олесем у 62-й школі Львова, він був на кілька років молодший від мене, — розповіла „ВЗ“ викладач кафедри теорії і практики журналістики факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка Наталя Войтович. — Я більше спілкувалася із його батьком, Євгеном Федорченком, — чудовою людиною. Він у 90-х роках на волонтерських засадах ставив у школі вистави з української класики за участі школярів. З нашими десятикласниками поставив велику постановку „Назар Стодоля“. Я теж брала там участь. Він дуже відомий артист, але дуже серйозно ставився до цієї шкільної постановки».

Останні відомості про здоров’я Олеся розповіла «ВЗ» його сестра Олена Федорченко, яка постійно перебуває у лікарні. «Олесь прийшов до свідомості, але, оскільки має черепно-мозкову травму, то це „плаваюча“ свідомість. Він усіх пізнає, розмовляє. Його перевели з реанімації у відділення хірургії. Попередньо лікарі нам повідомили, що будуть ще дві операції — із реконструкції ноги, яка залишилася, і реконструкції роздробленого ліктя».

Олена Федорченко каже, багато небайдужих людей переказують кошти і моляться за одужання Олеся Федорченка. У нього попереду — довгий шлях лікування, який потребуватиме фінансової підтримки. Родина та друзі просять надсилати пожертви на картку дружини Олеся у Приватбанку: 5 168 755 424 620 785 Марія Шумейко

Для пожертв у валюті відкрито рахунок на ім'я сестри Олени Федорченко:
BENEFICIARY: FEDORCHENKO ELENA, 79 000, Ukraine, Lvivska area, c. Lviv, square. Halytskoho, build. 6, fl. 10
IBAN: UA933052990004149499112848120
ACCOUNT: 4 149 499 112 848 120
BANK OF BENEFICIARY: PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOGO STR., KYIV, 1 001, UKRAINE
SWIFT CODE: PBANUA2X
INTERMEDIARY BANK: JP MORGAN CHASE BANK
SWIFT CODE: CHASUS33
CORRESPONDENT ACCOUNT: 11 000 080

Підпис:

Українському телеглядачеві Олесь Федорченко відомий як виконавець ролі Мар'яна у популярному серіалі «Догори дригом» (телеканал 1+1). Його партнеркою була акторка і телеведуча Лілія Ребрик.

Схожі новини