Передплата 2024 ВЗ

Позитивний прогноз Moody’s для банківської системи України підтверджує стратегію ПриватБанку — Петр Крумханзл

  • 12.07.2018, 12:47
  • 444

«Підвищення агентством Moody’s прогнозу для української банківської системи підтверджує, що ПриватБанк рухається в правильному напрямку», — відзначив голова правління банку Петр Крумханзл.

За його словами, оцінка агентства співпадає з розрахунками, що лежать в основі нещодавно затвердженого стратегічного плану розвитку ПриватБанку. Зокрема, стратегія банку передбачає поліпшення якості активів та збільшення прибутковості в банківському секторі за рахунок позитивної макроекономічної ситуації, що, у свою чергу, покращить кредитне середовище для ПриватБанку.

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s покращило прогноз для банківської системи України зі стабільного на позитивний, що передбачає підвищення кредитоспроможності українських банків протягом наступних 12−18 місяців.

Moody's зазначає, що зараз, коли виявлено більшість непрацюючих кредитів, відрахування до резервів повинні зменшитись, а позики зростуть номінально до 10% протягом наступних двох років. Це підтверджує позитивні кроки, які ПриватБанк здійснив для вирішення проблеми непрацюючих кредитів, і допоможе консолідувати його сильні сторони та лідируючі позиції на ринку.

З моменту націоналізації ПриватБанк впровадив численні зміни в системі внутрішнього управління ризиками з метою узгодження діяльності банку з найкращими міжнародними практиками. ПриватБанк має намір продовжувати покращувати свої показники та підтримувати ринкове лідерство в роздрібному кредитуванні та депозитах, що становлять 45 млрд грн та 170 млрд грн відповідно.

Схожі новини