Передплата 2024 «Добра кухня»

У Придністров’ї відмовилися від виведення російських військ

  • 24.06.2018, 09:55
  • 730

У Міністерстві закордонних справ невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки» відмовилися від виведення військового контингенту Російської Федерації, до якого закликали в резолюції Генеральної Асамблеї ООН про Повне і беззастережне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова.

Про це повідомляється в МЗС «ПМР».

У Міністерстві закордонних справ «ПМР» зазначається, що «російські військовослужбовці в Придністров'ї виконують виключно завдання щодо забезпечення стійкого миру і безпеки, і ніяких інших збройних сил РФ, крім миротворчих, на території Придністровської Молдавської Республіки немає».

Також в заяві наголошується, що ніякі рішення про зміну формату «миротворчої операції під егідою Росії» не можуть бути прийняті без урахування думки «ПМР». І виведення військ не буде здійснено до остаточного врегулювання взаємовідносин між Придністров'ям і Республікою Молдова.

Нагадаємо, з 1995 року на території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки дислокується об'єднання Збройних сил Російської Федерації. Молдова неодноразово протестувала проти цього.

22 червня Генасамблея ООН прийняла резолюцію про Повному і беззастережному виведенні іноземних збройних сил з території Республіки Молдова.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп висловив подяку міжнародним партнерам, в тому числі України, за підтримку на Генасамблеї ООН резолюції про виведення російських військ з Придністров'я.

Українське Міністерство оборони вважає, що російські війська, які перебувають на території невизнаного Придністров'я, загрожують Україні.

Президент Молдови Ігор Додон звинуватив уряд, яке ініціювало голосування за резолюцію ООН про виведення російських військ з Придністров'я, в скоєнні «чергового антиросійського демаршу».

Резолюцію ООН про виведення військ з Придністров'я розкритикували також в МЗС Росії.

Схожі новини