Передплата 2024 ВЗ

«Є підстави вбачати, що Сенцова годують примусово» — омбудсмен

  • 21.06.2018, 11:58
  • 474

Денісова звернулась до заступника міністра юстиції з проханням подати заяву до ЄСПЛ.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до заступника міністра юстиції України Івана Ліщини з приводу стану здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова. Про це вона повідомила у у четвер, 21 червня.

«Достовірної інформації про стан здоров'я Олега Сенцова ми не маємо. З огляду на заяви Уповноваженого Р Ф Тетяни Москалькової, є підстави вбачати, що Олега годують примусово», — написала Денісова.

Омбудсмен звернулася до заступника Міністра юстиції України Івана Ліщини з проханням внести заяву до Європейського суду з прав людини щодо порушення прав громадянина України Олега Сенцова, ув'язненого Російською Федерацією за політичними мотивами.

«Приймання їжі проти власної волі є жорстоким, нелюдським та принизливим поводженням та заборонено міжнародним законодавством», — підкреслила Денісова.

У документі зазначається, що стаття 101 Кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації передбачає примусове харчування засудженого за медичними показниками у випадках відмови засудженого від прийому іжі за виникнення загрози його життю.

Схожі новини