Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Турчинов допускає провокації з боку РФ на узбережжі Азовського моря

  • 18.06.2018, 15:25
  • 700

Посилення десантних спроможностей Російської Федерації в Азовському морі свідчить про можливість провокацій на цьому напрямку.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у ході зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, повідомляє прес-служба РНБО.

Так, у ході зустрічі обговорювалося, зокрема, нарощування військової присутності Російською Федерацією в Азовському морі.

«Посилення десантних спроможностей РФ у цьому регіоні свідчить про можливість провокацій з їх боку на Азовському узбережжі», — сказав Турчинов, говорячи про спроби РФ блокувати кораблі, які прямують до українських портів в Азовському морі.

Також сторони обговорили питання щодо можливості проведення миротворчої операції на сході України.

Окрім того, значну увагу співрозмовники приділили обговоренню питання ухвалення Закону України «Про національну безпеку». Олександр Турчинов висловив сподівання, що на наступному тижні «закон, який був напрацьований разом з міжнародними експертами, буде ухвалений парламентом у цілому». «Цей закон дуже важливо ухвалити напередодні Брюссельського саміту НАТО, адже саме він регламентує приведення всього сектору безпеки і оборони України у відповідність до стандартів Альянсу, що має важливе значення для подальшої інтеграції нашої країни до НАТО», — наголосив Секретар РНБО України.

Своєю чергою, Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф наголосила, що Велика Британія підтримує незалежність та територіальну цілісність України, Велика Британія залишається надійним партнером та другом України.

Схожі новини