Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Подивіться на себе в дзеркало: Вакарчук дорікнув українському суспільству

  • 05.06.2018, 19:34
  • 1 035

Лідер культового рок-гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук радить українцям не перекладати всю провину на політиків, а подивитися на себе в дзеркало.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу Elle, повідомляє Gazeta.ua.

«Участь в політиці, у виборах — це тільки один з варіантів змінити суспільство. Це ж не президент і не імператор зробили, наприклад, японців японцями. Це японці зробили Японію, якою вона є.

Потрібно чесно подивитися на себе в дзеркало і визнати, що головна проблема не в конкретних політиках, а в самому суспільстві", — сказав він.

Пропонуємо найцікавіші цитати.

Лідери і зміни

«Так, повинні з'явитися лідери, особистий приклад яких стане сигналом початку змін. Але і суспільство має бути готовим змінюватися. І створювати запит на таких лідерів. І тільки одночасність цих процесів може дати результат»

Про мораль

«Ти не можеш зробити світ праведним, не будучи сам праведним»

Ситуація в країні

«Я розбирав особливості сьогоднішньої ситуації в Україні, чому ситуація така складна і чому не може бути якогось конкретного готового шляху, іноземного досвіду, який ми могли б взяти і просто перенести на себе. У нас багато особливостей, багато деталей, які обов'язково потрібно враховувати»

Про США

«Більшість людей, з якими я говорив про Америку, навіть не допускають думки, що можна поїхати вчитися в Стенфорд просто тому, що це найкраще для тебе проведення часу, краще перезавантаження, тому що дізнаватися щось нове — це важливо. Так, в Америці я займався пошуком себе і вчився, пізнавав нове.

Люди думають: «Ага, він поїхав вчитися політології та соціології, значить все це не просто так».

Схожі новини