Передплата 2024 «Добра кухня»

Футбольний клуб в Єрусалимі перейменували на честь Дональда Трампа

«Бейтар» вважають однією з расистських команд Ізраїлю

Одна з найуспішніших футбольних команд Ізраїлю «Бейтар» ухвалила рішення змінити назву на честь президента США Дональда Трампа. Відтепер футбольний клуб називатиметься «Бейтар Трамп Єрусалим».

Зміна назви спричинена вдячністю ізраїльтян за доволі контраверсійне рішення лідера Америки перенесли Посольство США з Тель-Авіва в Єрусалим.

«The Guardian» цитує виступ керівництва ізраїльського клубу. «Упродовж 70 років Єрусалим чекав на міжнародне визнання, аж поки президент Дональд Трамп сміливо не визнав Єрусалиму вічною столицею Ізраїлю», — сказано у релізі.

Власник клубу Елі Табіб та виконавчий директор Елі Огана заявили, що Трамп продемонстрував «мужність і справжню любов до євреїв та їхньої столиці».

Чи зміна назви є тимчасовою, чи так команда називатиметься завжди, не відомо. Як зазначає «The Guardian», таке рішення не є дивним, бо в «Бейтарі» ніколи не грали арабські футболісти. Деяких уболівальників клубу вважають расистами. 2013 року клуб підписав угоду з двома гравцями-мусульманами з Чечні, але після того, як на полі їх освистали і обплювали фанати, власники клубу випустили на гру нових гравців.

Схожі новини