Передплата 2024 «Добра кухня»

Російські тролі намагаються підірвати енергетичні ринки США, — Конгрес

Росіяни намагалися досягти цієї мети через американські платформи Instagram, Facebook і Twitter

Російські тролі активно намагаються підірвати енергетичні ринки Сполучених Штатів. Про це йдеться у березневому звіті комітету Палати представників Конгресу США, повідомляє видання The Hill.

Доповідь сфокусовано на діяльності так званої «фабрики тролів» у Санкт-Петербурзі. Саме ця установа перебуває «на передовій» шкідливого втручання росіян через кіберпростір.

У документі, зокрема, зазначається, що «Росію було активно залучено до узгоджених зусиль з метою підриву американських енергетичних ринків та впливу на внутрішню енергетичну політику». При цьому вказано, що росіяни намагалися досягти цієї мети в тому числі через американські медіаплатформи Instagram, Facebook і Twitter.

Водночас, як підкреслили американські законодавці, це не перша спроба Росії завдати шкоди енергетичній галузі на Заході. У зв'язку з цим згадується, що в 2014 році тодішній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен звернув увагу на скоординовану кампанію росіян з дезінформації, спрямовану проти видобутку сланцевого газу в Європі. Мету пропагандистських зусиль було зосереджено на створенні ілюзії для Європи щодо необхідності продовжувати закупівлю природного газу в Росії.

Схожі новини