Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Одещині у дитячого педіатра, яка лікувала близько 600 дітей, виявили туберкульоз

  • 21.04.2018, 20:28
  • 679

У дільничного педіатра, що працює в Білгород-Дністровській дитячій поліклініці в Одеській області, виявлено туберкульоз.

Про це повідомляє канал новин «112 Україна».

Наразі медик перебуває у лікарні.

За словами головного лікаря Білгород-Дністровської багатопрофільної лікарні Ігоря Десятника, у контакті з лікарем перебувало близько 600 дітей. Він зазначив, 24 квітня буде отримано туберкулін для проведення діагностики цим дітям.

У випадках, якщо комусь потрібне буде лікування, Десятник пообіцяв, що будуть надані всі необхідні препарати, та запевнив, що вони є у наявності.

Керівник обласного управління охорони здоров'я Тетяна Сібірцева зазначила, що з 60 дітей першого року життя, які обслуговувалися на ділянці, шестеро не мають вакцинації.

Тепер вони знаходяться під пильним наглядом медиків.

Також вона додала, що діти, які ходять до школи та були в контакті з хворим педіатром, повинні обов'язково пройти рентгенологічне та флюорографічне обстеження.

Нагадаємо, в 2016 році понад 1,3 тис. киянам було поставлено діагноз «Туберкульоз». Щорічно з 9 млн людей, яким ставили діагноз «Туберкульоз», 3 млн навіть не проходили лікування. Держбюджет України на 2017 р. передбачав збільшення фінансування лікування туберкульозу понад удвічі- з 219 млн грн у 2016 р. до 495 млн грн.

У Польщі побоюються епідемії туберкульозу з боку України, але поки що немає підстав закривати кордони.

Схожі новини