Передплата 2024 «Добрий господар»

Пожежа в дитячому таборі Вікторія: обвинувачення проти директора направлено до суду 

  • 01.03.2018, 12:11
  • 632

Прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт щодо Петроса Саркісяна, директора табору Вікторія, де у вересні 2017 року під час пожежі загинули троє дітей.

Про це передає Інтерфакс-Україна.

Прокурор Одеської області Олег Жученко під час брифінгу нагадав, що слідство завершило розслідування вже деякий час тому, і питання передачі справи в суд відкладалося через ознайомлення з ним обвинуваченим.

Крім того, за словами Жученка, слідчі прокуратури Одеської області завершили досудове розслідування стосовно колишнього керівника Київського відділу ДСНС і інспектора, яких підозрюють у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Зараз для підозрюваних відкриті матеріали справи для ознайомлення, після чого обвинувальні акти будуть направлені до суду для розгляду по суті.

А розслідування щодо екс-віце-мера Одеси Зінаїди Цвірінько поки призупинено через те, що вона перебуває на лікуванні в стаціонарі.

Як повідомлялося, на початку лютого Приморський районний суд Одеси обмежив термін ознайомлення з матеріалами справи про пожежу в дитячому таборі Вікторія для підозрюваного в кримінальному провадженні колишнього директора табору Саркісяна і його адвокатів 26-м лютого.

У свою чергу Саркісян не погодився з рішенням суду і оголосив голодування. Наразі він перебуває під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що в ніч на 16 вересня в Одесі почалася пожежа в таборі Вікторія. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, де було 42 дитини. З рішення суду стало відомо, що працівники табору викликали рятувальників тільки через півгодини після початку пожежі. Вони намагалися загасити вогонь самостійно.
У прокуратурі оновили версію про причини пожежі в дитячому таборі Вікторія. Йдеться про чотири можливі версії:

- занесення вогню ззовні, тобто підпал;
- розігрітий предмет (наприклад, кип'ятильник художнього керівника хореографічного колективу Тетяни Єгорової);
- пожежа від відкритого вогню (наприклад, свічка);
- коротке замикання електрообладнання.

Схожі новини