Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ГПУ надіслала до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з нардепа Бакуліна

  • 19.02.2018, 18:43
  • 856

Подання генерального прокурора України про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Євгена Бакуліна надійшло до парламенту.

Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щойно отримав від генерального прокурора України подання на дачу згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт щодо народного депутата України Бакуліна Євгена Миколайовича", - написав він на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

Спікер також поінформував, що передав документи на розгляд регламентного комітету Верховної Ради.

Як повідомлялося, 2 лютого 2018 року Юрій Луценко повідомив, що має намір найближчим часом внести до Верховної Ради України подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Євгена Бакуліна, на його затримання і арешт.

За словами генпрокурора, Євген Бакулін є чинним нардепом, але територію України давно не відвідував. "Але тим не менш для будь-яких подальших кроків - підозри, оголошення в розшук - нам потрібен дозвіл Верховної Ради", - сказав Юрій Луценко.

Генпрокурор уточнив, що подання стосуватиметься прохання на притягнення до кримінальної відповідальності, зокрема за статтями "створення організованого злочинного угруповання" і "розкрадання державних коштів".

У липні 2017 року Юрій Луценко повідомив, що Євген Бакулін може стати наступним народним депутатом, щодо якого генеральний прокурор проситиме зняття недоторканності у справі про так звані "вишки Бойка" (справа про закупівлю за завищеною ціною вишок для видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі, до якої нібито причетний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко).

Євген Бакулін у 2007 році, а також з 2010 по 2014 роки обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

Схожі новини