Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Флоридський стрілець належав до парамілітарної групи «Республіка Флорида»

Убивця 17 осіб сповідував погляди білих націоналістів

Ніколас Круз, який учора застрелив 17 осіб у своїй колишній флоридській школі, належав до групи білих націоналістів «Республіка Флорида». Про це повідомив сьогодні агенції Associated Press лідер групи Джордан Джереб. За його словами, Круза привів інший активіст, відтак учорашній вбивця брав участь у парамілітарних вишколах групи в околицях Таллахассі.

Поза тим, Джереб заперечив будь-яку причетність «Республіки Флорида» у вчорашній шкільній масакрі, він вважає, що Круз діяв на власний розсуд. У розмові з АР він додав, що атака саме у день святого Валентина не була випадковою.

«Республіка Флорида» позиціонує себе організацією, яка захищає права білих. На своїй інтернет-сторінці група стверджує, що її метою є етно-біла держава, «вільна від політики, неприйнятної білими», яка захищатиме «наші цінності як білих мешканців Заходу».

Влада досі не подала жодних версій у справі вчорашньої флоридської стрілянини, у якій загинуло 17 осіб, а ще 13-ро дістали поранення. Круза, озброєного карабіном AR-15, заарештували неподалік місця злочину.