Передплата 2024 ВЗ

Зросла мінімальна зарплата — готуйся платити більшу квартплату!

З 1 березня 2018 року львів’яни платитимуть за квартплату (утримання будинків та прибудинкових територій) на 12% більше.

Нові тарифи ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради. Підставою для перегляду квартирної плати стало збільшення мінімальної зарплати (з 3 200 до 3 723 грн).

Як повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк, подорожчання послуги від ЛКП - утримання будинків та прибудинкових територій — неминуче, бо у чинному тарифі враховано мінімалку у 3 200, тепер мінімальна зросла. А це, каже пані Ірина, одна з головних складових тарифу за квартплату. Також коригування тарифів зумовлене і подорожчанням паливно-мастильних матеріалів.

Для кожного будинку буде індивідуальний тариф. Ціна залежить від розмірів та стану сходових кліток, площі прибудинкових територій, стану димо-вентиляційних каналів... Наприклад, у цегляній багатоповерхівці Личаківського району за квадратний метр доводиться платити понад 5 гривень. Досі за квартиру на Сихові площею 50 “квадратів” доводилося платити плюс-мінус 143 грн, то з березня - 163 грн.

“Ми зробили аналіз, як зміниться тариф квартплати в одно-, дво- і трикімнатній квартирі, - наголосила Ірина Маруняк. - Якщо взяти однокімнатну квартиру в Галицькому районі, то ціна зросте орієнтовно на 6,85 грн. Якщо це двокімнатна квартира – ціна зросте в середньому до 20 грн. Якщо говорити про трикімнатну квартиру – подорожчання буде на понад 20 грн”.

Схожі новини