Передплата 2024 ВЗ

Візит Трампа в Давос опинився під питанням через "шатдаун" в США

  • 21.01.2018, 13:39
  • 543

Поїздка президента США Дональда Трампа на Всесвітній економічний форум в Давос опинилась під загрозою зриву через "шатдаун" в країні.

Про це заявив директор адміністративно-бюджетного управління Білого дому Мік Малвейні, повідомляє Reuters.

Також в Давос можуть не поїхати деякі члени американського уряду.

Крім того, служба Білого дому зі зв'язків з громадськістю більше не відповідає на дзвінки громадян: тепер там увімкнений автовідповідач, в повідомленні якого вина за "шатдаун" покладена на демократів.

Нагадаємо, в ніч з 19 на 20 січня в США офіційно почався урядовий "шатдаун" і в країні тимчасово припинили фінансувати держустанови.

Республіканці і демократи не досягли згоди в ключових питаннях. Зокрема, демократи вимагали від адміністрації США продовжувати фінансування ряду програм в 2018 році. Йдеться і про DACA - програму, яка захищала від депортації нелегальних мігрантів, які приїхали в США в неповнолітньому віці.

Урядовий "шатдаун" в США означає практично повне припинення фінансування держструктур. Це може загрожувати мільярдними втратами країні, навіть якщо він триватиме кілька днів. Держслужбовці повинні будуть піти в неоплачувану відпустку.

Разом з тим, роботу продовжать держустанови, які працюють у сфері нацбезпеки, медицини, допомоги в разі стихійних лих, оподаткування, поштових послуг і управління повітряним простором.

Схожі новини