Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Смертність білого населення США перевищила народжуваність

  • 13.06.2013, 13:34
  • 977

Подібного не було ні у війну, ні під час Великої депресії Смертність білого населення в Сполучених Штатах в 2012 році вперше перевищила народжуваність, пише газета The Washington Post. Згідно з опублікованими даними, таких американців у звітний період померло на 12,4 тис. більше, ніж народилося. Загалом у США проживає 198 млн білих громадян не латиноамериканського походження.

Незважаючи на те, що зазначена різниця у смертності і народжуваності невелика, фахівці в області демографії стверджують, що не знають іншого такого прикладу в історії Америки. За їхніми словами, навіть у часи воєн чи Великої депресії такого не було, — зазначає Газета.ру. «Ми передчасно починаємо етап тривалого і повільного зниження чисельності нашого білого населення, що буде характеризувати все це сторіччя», — заявив експерт Бруклінського інституту Вільям Фрей.

Видання додає, що білі громадяни не латиноамериканського походження в цілому значно старші, ніж інші соціальні групи в США. Їх середній вік становить 42 роки, тоді як у азіатів цей показник дорівнює 34 рокам, у афроамериканців — 32, а у вихідців з Латинської Америки — 28.

Джерело: УНІАН

Схожі новини