Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Приморськ перетворять на міні-Голлівуд

  • 10.06.2013, 05:04
  • 1 414

Ось і відплавала чергова “Бригантина”: ХVІ Міжнародний кінофестиваль підбив підсумки і вручив нагороди акторам, режисерам, композиторам та організаторам. Урочисте закриття кінофестивалю завершилося червоною доріжкою у Приморському Будинку культури, що у Запорізькій області.

Гендиректор Трускавецького кінофестивалю Олег Карпин із зірками кінематографа (зліва направо) Галиною Бокашевською, Ольгою Сумською, Русланою Писанкою та Євгенією Бордзиловською.

ЗА ЧАС проведення кінофестивалю актори не лише відпочивали і переглядали фільми, а й роз’їжджали з концертами по селах Запорізької області. 15 тисяч жителів Приазов’я мали можливість поспілкуватися, сфотографуватися і взяти автографи в улюблених акторів — Дениса Матросова, Олександра Панкратова-Чорного, Павла Шуваєва, Євгена Паперного, Тараса Постникова, Михайла Богдасарова, Анатолія Котеньова, Володимира Гусєва... Веселили публіку під час концертів і відомі “Золоті гусаки” Валерій Астахов, Володимир Ямненко, а також відомий “довгоносик” Віктор Андрієнко. Цього року у кінофестивалі взяли участь понад 70 акторів з 12 країн світу. Окрім нашої країни, прибули кінематографісти з Аргентини, Росії, Туреччини, Білорусії, Казахстану, Болгарії, Сполучених Штатів, Швеції, Франції і навіть із Арабських Еміратів. Зірки кіно привезли на суд журі 120 кіноробіт.

Для багатьох акторів “Бригантина” — кінофестиваль, що дав “путівку” у життя. Скажімо, білоруський актор Анатолій Кот на “Бригантині” отримав один зі своїх перших призів. На VI Міжнародному кінофестивалі, що відбувся у 2003 році, став “Найкращим актором другого плану” у фільмі “Анастасія Слуцька”. Через десять років, Анатолій Кот представляв картину “Вкрасти Бельмондо”.

Журі під головуванням турецького режисера Айдина Саймана вирішило головний приз кінофестивалю — “Золоту бригантину” віддати російській картині “Сибір Монамур” (режисер Слава Росс).

Нагороди у номінації “Найкраща жіноча роль” журі вручило польській акторці Магдалені Поплавській за виконанння головної ролі Марти у фільмі “Між двох вогнів” (Швеція-Польща). У номінації “Найкраща чоловіча роль” переміг актор Петро Зайченко за роль Діда у стрічці “Сибір Монамур”.

Вже стало традицією на кінофестивалі обирати журі серед дітей для оцінювання дитячих фільмів. Цього року членами журі стали Тетяна Орлова — донька актора Дмитра Орлова, Ірина Грицкан — донька співака Михайла Грицкана, Вікторія Карпин — донька генерального директора Трускавецького кінофестивалю Олега Карпина та Єсенія Кудрявцева — внучка актора Володимира Талашка. Очолювала журі відома російська акторка Євгенія Бордзиловська. Дитяче журі одноголосно назвало стрічку “Ванька” фільмом-переможцем (виробництво Star Media Україна). Маленьким членам журі також вручили нагороди — дипломи і м’які іграшки.

У Приморську кілька днів тому заклали Алею кінослави. Першу зірку тут отримав відомий російський актор Олександр Панкратов-Чорний. За словами генерального директора 16-го Міжнародного кінофестивалю “Бригантина” Олександра Махотіна, тепер щороку на цій Алеї відкриватимуть пам’ятні зірки. І мають намір перетворити Приморськ на міні-Голлівуд.