Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Полікарбонат — ідеальний світлопроникний матеріал

  • 28.12.2017, 16:08
  • 2 555

Цей унікальний за своїми якостями матеріал використовується для того, щоб створити світлопроникний дах або покриття.

Ми звикли до полікарбонатних дашків над вхідними дверима, навісів над кафе, заправками чи відкритими басейнами. Сфера застосування цього матеріалу надзвичайно широка й завдяки його невисокій ціні.

Купити листи полікарбонату різноманітного кольору та товщини можна на сайті «Леруа Мерлен» за посиланням. Тут також можна придбати все необхідне для його монтування та догляду за ним. Товари для оселі та ремонту, оздоблювальні матеріали, різноманітна фурнітура — усе це можна швидко та вигідно придбати на сайті.

Нюанси вибору та експлуатації

До унікальних характеристик полікарбонату належать:

  • довговічність;
  • легкість монтування;
  • стійкість до ультрафіолетового випромінювання та температурних коливань;
  • легкість;
  • світлопроникність;
  • високий рівень теплоізоляції;
  • протиударні якості.

Крім того, колір цього будівельного матеріалу не вигоряє під прямим сонячним промінням. Застосування полікарбонату не обмежується теплицями та приватними будинками, адже його якості дають змогу застосовувати цей матеріал і для облаштування транспортних зупинок, і для підземних переходів, і для різноманітних навісів.

Якість матеріалу безпосередньо залежить від сировини, з якої його виготовляють. Найбільш якісний полікарбонат отримують зі 100-відсоткового грануляту. Якщо виробник додає вторинну сировину, то отриманий матеріал уже матиме дефекти: вкраплення та бульбашки, які значно погіршують його експлуатаційні якості.

Для продовження терміну використання листи полікарбонату вкривають шаром світлостабілізатора. Незважаючи на свою маленьку товщину (не перевищує 60 мікронів), таке покриття захищає матеріал від згубного впливу ультрафіолетового випромінювання, яке призводить до того, що пластик втрачає свою еластичність і стає крихким.

Існують чітко визначені вимоги до ваги такого матеріалу, вони закріплені в міжнародних стандартах, які є в широкому доступі. У них наведена стандартна вага 1 м2 за різної товщини. Якщо пропонований матеріал вироблений без дотримання стандартів, то його експлуатаційні якості будуть досить сумнівними.

Як і для будь-якого іншого товару, важлива репутація виробника, адже лише якісна сировина та дотримання міжнародних стандартів щодо виготовлення, транспортування та зберігання можуть гарантувати високу якість будівельних матеріалів. Тому не варто ганятися за занадто дешевими листами полікарбонату, ігноруючи їхню якість.

Якщо ви займаєтесь виготовленням систем освітлення для зовнішнього використання або бажаєте створити світлопроникну стелю — вам не обійтися без цього справді унікального матеріалу. Завдяки його характеристикам можна не обмежувати власну дизайнерську думку, а створювати справжні шедеври, які вражатимуть не лише своїм зовнішнім виглядом, а й надійністю та довговічністю.