Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Луценко: "Збитки, завдані режимом Януковича Україні, сягають $ 40 млрд"

  • 02.10.2017, 15:16
  • 962

Відтоді, як в Україні набрав чинності закон про спецконфіскацію, з рахунків екс-президента Віктора Януковича і його оточення конфіскували 1,7 млрд доларів США - 1,5 млрд доларів раніше і 200 млн доларів днями.

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

"Повідомлю дві ключові цифри. По-перше, за оцінкою наукової експертизи, офіційно проведеної Академією наук України, збитки, завдані режимом Януковича Українській державі, сягають 40 мільярдів доларів США. Це один річний бюджет держави... Тому 1,5 мільярда доларів, які ми могли в порядку спеціальної конфіскації повернути до державного бюджету, є лише частиною із розграбованого організованим злочинним угрупованням Януковича. Ці кошти повертаються згідно із законом, згідно із рішеннями суду, і вони викликають питання лише у тих, хто раніше працював у відомствах Курченка та Клименка", - сказав керівник ГПУ.

Генпрокурор Юрій Луценко переконаний, що Януковичу не вдасться повернути ці гроші через європейські суди, адже працівники правоохоронних органів діяли в рамках чинного законодавства відповідно до рішень судів.

Схожі новини