Передплата 2024 ВЗ

В Афганістані внаслідок мінометного обстрілу загинули щонайменше 13 людей

  • 12.08.2017, 19:30
  • 852

Залишається незрозумілим, хто випустив снаряд — афганські сили безпеки чи талібські бойовики.

Через мінометний снаряд, що влучив у будинок у північній провінції Афганістану Фар'яб, загинули щонайменше 13 цивільних осіб. Про це повідомив DPA представник місцевого самоврядування Абдул Ахад Ельбек.

Згідно з повідомленням, відомо про загибель десятьох дітей і двох жінок внаслідок інциденту, який відбувся пообіді 11 серпня в районі Далатабад.

Залишається незрозумілим, хто випустив снаряд — афганські сили безпеки чи талібські бойовики. «Талібан» наразі від заяв щодо згаданого випадку утримується.

Як повідомлялось, унаслідок нападу смертників 1 серпня у малій мечеті Шиі в західній афганській провінції Герат загинули щонайменше 43 особи.

Крім того, 2 липня у столиці Сирії Дамаску смертник на автомобілі підірвався на одній із центральних площ, унаслідок чого загинули 18 людей.

Останніми місяцями в провінції Фар'яб спостерігається ескалація насильства, сторони звинувачують одна одну в обстрілах цивільних. Організація Об'єднаних Націй заявила в липні, що за перші шість місяців 2017 року у регіоні загинули понад півтори тисячі мирних жителів, а та більш ніж 3,5 тисячі отримали поранення.

Влада Афганістану на початку серпня повідомила про посилення заходів безпеки в районі Кабула, де розташовані посольства іноземних держав та урядові установи. Це сталося після серії нападів, у яких загинули сотні людей по всій країні.

Схожі новини