Передплата 2024 ВЗ

Американська «Самопоміч» допомогла українським бейсболістам

  • 10.06.2016, 12:00
  • 1 695

Душею змагань став 70-річний викладач з Нью-Йорка Василь Тараско

Американська «Самопоміч» допомогла українським бейсболістам
Американська «Самопоміч» допомогла українським бейсболістам

Наполегливо «приживлює» в Україні дещо екзотичний тут бейсбол громадянин США Василь Тараско. Він викладає в одному з коледжів Нью-Йорка, але його коріння у Галичині. Уже більше двадцяти років цей діяльний представник української діаспори регулярно приїжджає на свою прабатьківщину організовувати змагання з бейсболу, дає безплатні тренерські уроки усім охочим. Не обійшлося без допомоги 70-річного пана Василя і при проведенні у Кременці на Тернопільщині юнацької першості України. У ній взяли участь вісім кращих команд з різних куточків нашої держави.

«Родзинкою» цих змагань було те, що на них не тільки визначали призерів, а й назвали володаря путівки на європейську першість. Йдеться про так звану Малу бейсбольну лігу, котру в середині липня приймає польське місто Кутно.

Як і передбачали фахівці бейсболу, найсильнішими у Кременці виявилися вихованці Кіровоградської ДЮСШ-2 — вони вже 15 разів (!) ставали переможцями цього турніру. У фіналі майбутні чемпіони взяли гору над ровесниками з Рівного. А у боротьбі за третє місце кияни виявилися сильнішими за буковинців.

У чемпіонів добре зарекомендували себе лідери цієї команди — Мирослав Жилка, Данило Ходаківський. Привели кіровоградців до чергового успіху Роман Лопата і Євген Поляков. До речі, останній 13 років тому теж перемагав у цій першості, а потім їздив до Кутно і виступав за юнацьку збірну України, котру готував… американський українець Василь Тараско.

Змагання такого високого рівня вперше приймав Кременець. Завдяки підтримці міського голови Олексія Ковальчука юні бейсболісти мали змогу виступати на кращих спортивних спорудах міста, у вільний час відвідали Почаївську лавру. А невгамовний пан Тараско подбав, аби всі учасники змагань мали пільги при оплаті за проживання та харчування. Плече підставили представники федеральної кредитівки «Самопоміч» з Нью-Йорка…

Фото зі сайту Кременецької міськради.

Схожі новини