Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Правильно вихованій» російській естраді не подобається «інкубатор зірок»

  • 28.07.2015, 12:54
  • 896

Продаж одного з найбільших російських радіохолдингів «Російської медіагрупи» ФДУП «Госконцерт» для «вирощування нових патріотично налаштованих артистів» викликав протести серед найбільших російських музичних продюсерів та популярних виконавців.

У розпорядженні "Коммерсанта" опинився лист представників музичної індустрії президенту РФ Володимиру Путіну, в якому вони висловлюють «глибоку занепокоєність» перспективою продажу холдингу «Російська медіагрупа» (РМГ; включає «Русское радио», DFM, «Хіт FM», «Максимум», «Монте-Карло» і телеканал RU.TV).

«Підписанти просять президента «не допустити здійснення сумнівної угоди» з продажу РМГ ФДУП «Госконцерт», оскільки вона може призвести до неможливості співпраці з радіостанціями і телеканалами холдингу «для більшої частини представників музичної індустрії», - йдеться в матеріалі.

Серед підписантів - Йосип Кобзон, Стас Михайлов, Григорій Лепс, Ігор Крутой, Йосип Пригожин, Філіп Кіркоров, Яна Рудковська, Зураб Церетелі, Віктор Дробиш, Максим Фадєєв, Діма Білан, Олександра Пахмутова, Стас П'єха, Тіматі, Ганна Нетребко, Микола Басков та інші артисти і продюсери.

Але продюсери та артисти, які звернулися до президента, не поділяють ентузіазму пана Кисельова. «Русское радио» спочатку задумувалося як радіостанція з піснями тільки російською мовою, «і це в 90-ті, коли все російське було не в моді», передав "Ъ" Григорій Лепс. «З дня заснування станції пісні ансамблю "Любе" регулярно лунають в ефірі, а нас важко звинуватити в непатріотичності. А ідея "патріотизму в інкубаторі", м'яко кажучи, дивна і незрозуміла мені історія», - дивується Микола Расторгуєв.

За словами Сергія Кожевнікова, у країні вже є не один десяток патріотично налаштованих артистів, вони беруть участь у патріотичних акціях і заходах, у тому числі організованих держструктурами. Артисти, мовляв, виступали в місцях бойових дій, під загрозою санкцій влаштовують концерти в Криму.

Справжність листа підтвердили два співрозмовники "Ъ", знайомі з ситуацією, у т.ч. один з підписантів.

Президенту лист передали декілька днів тому, уточнив "Ъ" один з них. Як раніше повідомляв "Ъ", переговори про купівлю РМГ вже кілька місяців веде Володимир Кисельов, засновник фонду «Федерація», продюсер групи «Земляне» і колишній глава ДУП «Кремль», що займався організацією заходів і концертів на Красній площі та інших підвідомчих Кремлю територіях .

Як повідомлялося, у Росії хочуть створити музичний медіахолдинг на базі активів "Російської медіагрупи» (РМГ) та кількох музичних телеканалів, зареєстрованих на компанію «Кремль Медіа».

Схожі новини