Передплата 2024 «Добра кухня»

Кіт найнявся пастухом до козичок…

Своїм го­лосом-муркотінням припрошує кізочок за собою— і вони слух­няно метрів сто чимчикують за ним

Хто з нас, дорослих, не пригадує радісного, безтурботного дитинства на малій своїй батьківщині? А пам’ятне воно не останньою чергою через мальовничу природу і домашніх тварин, які розвеселяли наші будні всякими пригодами.

Сільський ветеринар із Зо­лочівщини Володимир Топиш­ко казки свого дитинства не­мовби переглядає наново. Їх пишуть кумедні підопічні на домашньому обійсті: дві мо­лоденькі козички і кіт Мазур. Мурчик узяв на себе роль… по­водиря-пастуха.

— Щовечора, коли повер­таюся з роботи, — розповідає пан Володимир, — виганяю сво­їх кізочок на пасовисько. І Ма­зур іде зі мною. Точніше, переді мною. Специфічним своїм го­лосом-муркотінням припрошує кізочок за собою — і вони слух­няно метрів сто чимчикують за ним. Вийдуть на вигін і беруться скубати траву. А Мазур тим ча­сом неподалік займається сво­їми котячими справами: полює за мишвою. Під вечір картина повторюється: жену козичок на подвір'я, а назустріч нам — Ма­зур. Проводжає своїх подружок до хліва. І знову муркоче, не­мовби цікавиться, чи напасли­ся мої вихованки.

«Пастухом» кіт Мазур під­працьовує уже місяць. Віддяка буде незабаром: коли козич­ки стануть дорослими козами, першим їхнє молоко смакува­тиме… Ну, ви здогадалися — хто саме.

Схожі новини