Передплата 2024 «Добра кухня»

Для онкохворих жінок майструє… хустинки з волоссям

Аби після «хімії» не втрачали впевненості у собі

Аби підняти настрій дівчаткам і жінкам, які через хіміотерапію втратили волосся, львів’янка Діана Гайворонюк придумала особливі головні убори — «бандіанки» (бандани від Діани). Вони легші й цікавіші за перуки й виглядають неперевершено!

Усе почалося з діагнозу «рак молоч­ної залози». Тоді Діана розпочала бо­ротьбу за себе. Багато з чим навчилася жити, але важко гнітило те, що після лікуван­ня почала втрачати волосся. Носити перуки зі штучного не хотілося, натуральні ж були до­рогі. Ідею підказав львівський стиліст Воло­димир Кульбацький.

— Він запропонував купити тканину і «тре­си» — такі пасма волосся, штучні чи натураль­ні, які можна до тканини причепити. Сказав, що придумав щось цікаве, — розповідає Діа­на Гайворонюк.

Жінка пошила собі хустину-бандану. Тільки вона була схожа на шапочку, з-під якої вигля­дає волосся. Жінки, які перенесли хіміотера­пію, стали запитувати, як Діані вдалося збе­регти коси. І вона зізналася. Ті попросили для них пошити таку «шапочку» — як було відмо­вити?

«Бандіани» від Діани Гайворонюк вже носять жінки у всьому світі.
«Бандіани» від Діани Гайворонюк вже носять жінки у всьому світі.

Відтоді Діана має ще одну важливу місію у житті — рятувати настрій онкохворим дівчат­кам та жінкам. Шиє «бандіанки» (тобто бан­дани від Діани) з різних тканин — однотонні та кольорові, з волоссям різних кольорів та до­вжин. Є з чорним прямим, а є руде кучеряве — на всяк смак. У такому головному уборі кожна її клієнтка почувається впевнено!

— Найпопулярніші «бандіанки» з прямим до плечей волоссям та стрижкою каре, — ділить­ся Діана. — Але замовлення бувають несподі­вано різні. Головне, щоб її власниця почува­лася у ній здорово і щасливо.

А замовляють головний убір не лише львів’янки, а й жінки з різних куточків України, навіть з-за кордону. Хтось — для себе, хтось — хворій донечці чи племінниці. Летять кольо­рові хустинки з волоссям від Діани Гайворо­нюк у Польщу, Португалію, Ізраїль і навіть Ка­наду.

Вартість такої бандіани — 350 гривень. Ви­ручені кошти жінка віддає на благодійність. Якщо хтось навіть таку суму не може заплатити, хустинки дарує. Головне для неї — підтри­мати тих, хто у скруті. Хіба може бути важли­віша мета у житті?