Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Чоловіки та жінки живуть у різних світах, а між ними - прірва…»

У Першому українському театрі для дітей презентували всесвітньо відому stand-up комедію - «Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER»

П’єса американського сімейного психолога Роба Беккера увійшла в театральну Книгу рекордів як найбільш тривале шоу одного актора. Лише на Бродвеї зіграна понад 700 разів. Загалом підкорила 8 мільйонів глядачів у 45 країнах світу. Уперше за 63 роки (від часу її написання) One Man Show поставлено українською мовою (досі йшла російською), а персонажів нарекли українськими іменами. Моновистава отримала найпрестижнішу світову театральну премію Olivier Awards (театральний аналог «Оскара»).

Заслужений артист України Олексій Гнатковський вжився у різні за темпоритмом та психологією образи: чоловіка та дружини, його друзів та її подруг. Дві години тримав увагу залу, ні на мить не дав глядачеві розслабитись. Здавалося б, грав буденні сімейні сцени та діалоги між подружжям, а глядачі заходилися сміхом, бо побачили себе збоку. «Кохана, нині йди на вечірку сама, я втомлений», «Так і знала, ти мене не любиш, бо нікуди ходити зі мною не хочеш», або «Я за цілий вечір перекинувся з товаришем кількома словами, а дружина принесла додому цілий кошик новин про своїх подруг», «Я збираюся на вечірку за п’ять хвилин, дружині треба цілу годину»; «У дружини – дві проблеми: потрібна ще одна шафа для мого гардеробу” і «Олексію, в мене повна шафа одягу, а вдягнути нема що». Тоді як чоловік зосереджений лише на телепередачі, дружина тим часом ще й примудряється теревенити з подругою телефоном і в'язати шкарпетки…

Монолог актора-персонажа часто переростав у діалог з глядачами. «Сильна половина» у глядацькому залі з ним зазвичай була солідарна. «Прекрасна половина» на запитання «Жінки не сковані логікою?» чи «Жінки сковані логікою?», дружно «вимагала»… третього варіанту.

- У чоловіків та жінок – різні мови та культури, вони по-різному сприймають світ, а жити одне без одного не можуть, - сказав у розмові з кореспондентом «ВЗ» Олексій Гнатковський. – Коли режисер (латвієць Давис Колбергс) запропонував цю роль, спочатку відмовився (засумнівався в якості матеріалу). Два роки режисер шукав персонажа (кастинг пройшло безліч акторів). І я нарешті погодився. Бо тема насущна: як знайти точку дотику між двома світами і примирити їх?! Виставу покажемо в Івано-Франківську, Рівному, Тернополі. Якось одна з глядачок з вдячністю зізналася: «Після вашої вистави, Олексію, я знову полюбила свого чоловіка». Сам живу з дружиною сім років, та досі її не розгадав…

Схожі новини