Передплата 2024 ВЗ

«Ціна лота – не оцінка людини, а благодійна пожертва на АТО»

Перша зустріч у рамках соціальної акції «Купи зустріч – допоможи Україні» відбулася з журналістом «ВЗ». Її лот купили за 650 гривень

Завершився другий благодійний аукціон “Купи зустріч — допоможи Україні”. Суть акції — кожен охочий висуває у соцмережі свою кандидатуру як лот, пропонує потенційному покупцеві зустріч у кафе, ресторані, на роботі, щоб цікаво провести дозвілля.

Переможцем торгів стане той, хто до кінця акції запропонує найбільшу ставку за лот. Організатор акції — власник школи ораторського мистецтва «АґРУС» Ірина Снітинська — зазначила, що ціна лота — не оцінка людини, а благодійна пожертва на АТО. Мета проекту — зібрати 250 тисяч гривень на купівлю оснащеного реанімобіля із комплектом запасних коліс для фронтовиків, які воюють у зоні АТО. На кінець акції сума ставок становила понад 230 тисяч гривень. Цього тижня від покупців лотів на благодійний рахунок вже надійшло 77 тисяч гривень.

У другій акції “Купи зустріч — допоможи Україні” взяли участь 169 лотів: народні депутати, громадські активісти, дизайнери, артисти, художники, журналісти, письменники... Найдорожчий лот — народний депутат України Володимир Парасюк. За зустріч з ним працівник IT-сфери зі Львова, студент Ігор Меншиков готовий заплатити... 55 тисяч гривень. Пообіцяв зробити проплату цього тижня.

На другому місці дорогих лотів — народний депутат України, адвокат, бізнесмен з Дніпропетровська Борис Філатов. Працював заступником голови Дніпропетровської ОДА. Користувач соцмереж Роман Паливода готовий заплатити за зустріч з Борисом Філатовим

16 тисяч гривень.

За каву з народним депутатом Оксаною Юринець львів’янин Степан Валько виклав 4 тисячі гривень. Зустріч з художнім керівником вокальної формації «Піккардійська Терція» Володимиром Якимцем оцінили у 2 тисячі гривень.

“Круглу суму” (8 тисяч гривень) за зустріч з львів’янкою, архітектором Зоряною Челядою запропонував житель Туреччини — Керім. Зустріч з директором стадіо­ну “Арена Львів” Денисом Ринським оцінили у тисячу гривень. Таку саму суму готові віддати і за кавування з львівським дизайнером Петром Нестеренком-Ланьком.

Журналіст “ВЗ” теж зробила свій внесок у благодійну акцію, висунула свою кандидатуру як лот. Заповнила анкету, подала організаторам фото та презентацію для потенційних покупців. Переможцеві торгів пообіцяла цікаву розмову в кафе за філіжанкою кави. Пообіцяла розповісти про секрети “професійної кухні”. Також заінтригувала розповідями про хобі, здоровий спосіб життя.

Через кілька хвилин після реєстрації з’явився перший покупець — бізнес-консультант Олег Шаргородський, який запропонував за зустріч зі мною 100 гривень. Професійний фотограф Роман підняв ставку до 150 гривень. Зі ставкою у 300 гривень виступив на аукціоні директор рекламної агенції Wemes Дмитро Постоєнко. Наступний покупець — Юрій Пажин — запропонував 350 гривень. На цьому етапі між покупцями почалася конкуренція. Дмитро Постоєнко запропонував

500 гривень. Згодом до торгів приєднався проект-менеджер Іван Гишка, який запропонував за зустріч 550 гривень. Дмитро Постоєнко у відповідь збільшив суму до 600 гривень. Переміг Іван, який заплатив за зустріч зі мною 650 гривень. Хлопець оперативно оплатив рахунок, і, як цього вимагали організатори заходу, оприлюднив у соцмережі (в коментарі до лота) квитанцію про оплату.

...Я зустрілася з Іваном в одному з кафе в центрі Львова. Хлопець прийшов з букетом троянд. Від спілкування в мене склалося враження, що ми знайомі все життя. Іван — приємний співрозмовник. Він із захопленням слухав розповіді про мої закордонні репортажі. А я була приємно вражена історією його кар’єрного успіху. Ні на мить непошкодувала, що взяла участь у проекті “Купи зустріч — допоможи Україні”, бо і допомогла армії, і познайомилася з чудовою людиною, яка стала моїм новим другом.

Схожі новини