Передплата 2024 «Добрий господар»

Затемнення Сонця – час для доленосних рішень!

  • 18.03.2015, 22:22
  • 3 097

20 березня українці спостерігатимуть за рідкісним у нашій країні явищем

Цієї п’ятниці, 20 березня, зможемо спостерігати часткове Сонячне затемнення. У Львові помилуватися максимальною фазою цього рідкісного для нашої країни явища можна буде об 11:59 ранку (в Одесі — о 12:04, у Києві — о 12:08)

«Найкраще у цей час перебувати у Львові, — каже директор Астрономічної обсерваторії ЛНУ ім. І. Франка, д. ф.-м. н., старший науковий співробітник Богдан Новосядлий. — У максимальній фазі затемнення Місяць затьмарить собою 58% сонячного світла (у Києві — 52%, в Одесі — 43%. — Авт.). Саме затемнення в Україні розпочнеться о 10:50 за київським часом, а завершиться о 13:09. Майте на увазі: дивитися на сонце можна тільки через темне щільне скло, тож заздалегідь подбайте про захист очей”.

Часткове затемнення спостерігатимуть також жителі Європи, західної частини Росії та деяких країн Північної Африки. А от глядачів повного цього разу буде негусто. У смугу повної фази потрапляє північ Атлантичного океану, Арктика, Фарерські острови і архіпелаг Шпіцберген, розташований за 1300 км від Північного полюса, з його єдиним заселеним островом.

“Сонячне затемнення — не таке вже й рідкісне явище, — пояснює науковець. — Відбувається двічі-тричі на рік. Але в одному куточку Земної кулі його у цей час видно, а в іншому — ні. У певній місцевості це явище може спостерігатися раз на 200-300 років”.

Спостерігати повне затемнення Сонця українці зможуть лише у 2026 році. А наступного разу — аж... у 2135!

“Затемнення Сонця — доленосний період у житті кожної людини та суспільства загалом. Але не треба його демонізувати, боятися, — вважає астролог з Києва Катаріна Сінчілло. — З’явиться шанс повністю змінити своє життя! Наприклад, позбутися згубної звички. Аура затемнення діє за день до затемнення, у день затемнення і наступний день (тобто з 19 по 21 березня включно). Всі події, які будуть відбуватися у цей час, — незворотні. Наприклад, якщо наважитеся одружитися у ці дні (у 2011 році так і зробила — призначила дату вінчання та весілля на найдовше затемнення ХХІ століття), — то це вже назавжди, “поки смерть не розлучить”. Не радила б поспішати з операцією (якщо є можливість — відкладіть). Намагайтеся наповнити ці дні позитивом”.

«Каблучка» із затемненого Сонця — доленосна.

Схожі новини