Передплата 2024 «Добра кухня»

«Самовар, вокзал, Росія»

Кияни протестували проти концерту Ані Лорак

У столиці близько ста протестувальників зібрались біля Палацу “Україна”, щоб висловити свою зневагу співачці Ані Лорак. У відвідувачів її концерту летіли яйця та димові шашки. А все тому, що Кароліна продовжує співати на московських концертах, загрібати російські музичні нагороди та записувати відео зі своїм продюсером Філіпом Кіркоровим.

Відсутність громадянської позиції у Ані Лорак не завадила зібрати їй два аншлаги поспіль у столиці. Концерти ці мали б відбутись на місяць раніше. Але тоді Кароліна злякалась “передвиборчих провокацій” і поїхала виступати у Москву... Коли співачка все ж вирішила відпрацювати розкуплені українцями квитки на концерт, протестувальники, серед яких були футбольні фанати з червоно-чорними прапорами в руках кидали під ноги відвідувачам петарди, яйця і димові шашки.

Співачку обзивали “запроданкою” і вимагали, щоб Лорак привселюдно вибачилася за «зраду країни», а також передала всі гроші, зароб­лені від продажу квитків, на потреби української армії в зоні АТО. Найбільший шал почався, коли у натовп затесалася журналістка російського каналу LifeNews Євгенія Замановська, яка стверджує тепер, що активісти її побили. Серед протестувальників проявив активність політик Ігор Мірошниченко. Йому вдалось прорватись всередину палацу, видертись на сцену і поспілкуватися через рупор з прихильниками Кароліни.

Ігор Мірошниченко, політик

Вважаю вершиною мазохізму ходити на концерти і давати головну сцену України тій хвойді, яка співає для окупанта й бере нагороди від пропагандистського рашистського каналу. У таких горе-співаків, як Куйок, має горіти під ногами земля.

Павло Табаков, співак

Я не хочу засуджувати артистів. Знаю шоу-бізнес зсередини, знаю, які контракти бувають у колег. Якщо вони заробляють гроші там (у Росії) і привозять їх в Україну, то вони ще й допомагають нашій економіці. Донедавна чимало українських артистів успішно гастролювали у Росії. І це не тільки Ані Лорак, а й «Океан Ельзи», «Воплі Відоплясова» та інші. Якби не пряма військова агресія зі сторони Росії, вони б і далі просували українську пісню і культуру серед росіян.

Марія Бурмака, композитор

Те, що відбулось перед концертом Ані Лорак, найбільшу користь принесе Кароліні. Силами російських журналістів вона отримала грандіозний піар, і то в ролі жертви! Настрої суспільства теж всі побачили — повний зал палацу «Україна» і жителів нашої країни, які купили квиток на концерт. А тим часом в ефірі і далі немає української музики...

Олександр Ягольник, продюсер

Невже після Одеської «Ібіци», після Чернівців, Хмельницького, Львова було незрозуміло, що терпіти зраду українці не мають наміру? Концерту Лорак восени 2014-го в столиці України просто не повинно було бути. Я вкотре пишаюся, що в моїх жилах тече кров нації, яка зі зрадниками не церемониться.

Еріка, співачка

Краще б хлопці, які намагалися зірвати концерт, нібито обстоюючи честь країни, поїхали воювати в АТО, а не зривали концерт талановитої співачки і гідної артистки. Я чотири рази виступала в АТО і підтримувала солдатів як могла, тож маю право це говорити.

Схожі новини