Передплата 2024 ВЗ

За Катрусине волосся — 700 гривень!

Першокласниця продала свою косу, а гроші віддала на потреби українських військових

Шестирічна Катруся пожертвувала своїм волоссям заради української армії. Дівчинка обрізала майже півметра густого русого волосся і виручила за нього 700 грн. На такий героїчний вчинок першокласницю Давидівської школи ім. Т. Шевченка, що на Львівщині, надихнула мама-лікар, яка неодноразово їздила на Майдан лікувати мітингувальників.

Дівчинка зізнається, змінити її зачіску вирішили на сімейній раді. Мама запропонувала волосся продати, а гроші віддати українським військовим. «Волосся у Каті дуже гарне. Шкода його просто так викидати. Вирішили віддати його на добру справу, — розповідає мати дівчинки Галина Дацко. — Катруся погодилася...».

«Я її кілька разів запитувала, чи не передумала, — каже пані Галина. — У свої шість років донька дуже зріла. Я з нею розмовляю як з рівною собі. Щовечора разом дивимося новини. Вона переживає, аби солдати не були голодними. Сказала, що віддає гроші на їжу для військових» (усміхається мама маленької благодійниці. — Авт.).

Пані Галина розповіла, коли донька прийшла у школу, деякі однокласники почали сміятися з її нової зачіски. Вона спокійно на це відреагувала. «Гроші ми вкинули до скриньки у Костелі Єзуїтів. Священик Степан Сус подарував доньці іконку. Вона про це з гордістю розповідала дітям». Новою зачіскою дівчинка задоволена. Про вчинок не шкодує. «Мене у дитинстві завжди підстригали коротко, — згадує пані Галина. — А я мріяла про довге волосся. Катруся із задоволенням погодилася підстригтися. Коротке волосся, звісно, так не лягає, як довге. Треба до нього звикнути».

У Львові знайшли перукарню, де порадили, кому можна продати волосся. Воно заважило 107 грамів. «Вартує воно трохи менше, але оскільки дівчина жертвує волосся для воїнів АТО, то ціна за нього буде більшою», — зазначає покупець коси пан Віктор.

Чоловік розповів, що купує волосся переважно для нарощування. Русяве волосся є дуже популярне серед українських зірок. Його не потрібно фарбувати. Ось і Катрусине волосся дістанеться одній з артисток. Щоправда, кому саме, мама не зізналася...

Пані Галина каже, не стригла доньку з двох років.

Схожі новини