Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чесність, достовірність, професійність – це ZIK

Медіа-експерти визнали телеканал «Найбільш професійним», а його новини – «Найчеснішими»

Авторитетна громадська організація «Телекритика» визнала ZIK «Найбільш професійним каналом» за найкраще дотримання головних професійних стандартів — баланс думок, оперативність, достовірність, відокремлення фактів від думок, точність і повнота подачі інформації.

Найкращих «Телекритика» визначала за результатами моніторингу регіональних телеканалів у першому кварталі 2014 року.

ZIK здобув перемоги аж у трьох номінаціях із чотирьох. Новини телеканалу визнано «Найбільш достовірними», котрі мають чіткі посилання на джерела інформації, і «Найчеснішими». До слова, «Телекритика» і раніше відзначала якісний рівень новин на ZІKу. У 2013 році програма перших західноукраїнських новин «Огляд дня» була переможцем у номінації «Найчесніші новини» і власником диплома «За найкраще дотримання стандарту думок і точок зору» за результатами цього ж таки моніторингу.

Загалом експерти «Телекритики» досліджували новини на 15 телеканалах п’яти регіонів щодо дотримання журналістами професійних стандартів та наявність чи відсутність джинси. За словами Наталії Соколенко, на львівських телеканалах була зафіксована найменша частка «сюжетів з ознаками замовності», аніж в інших областях. Наприклад, за квітень на харківських телеканалах таких сюжетів було 14%, на вінницьких — 16%, а на львівських — лише 5%.

«Те, що телеканал ZIK здобув перемоги у трьох номінаціях, — це гідний зразок для наслідування», — зауважила медіа-експерт ГО «Телекритика», відома журналістка Наталка Соколенко.

«Дуже приємно, що така авторитетна організація, як «Телекритика», авторитетні експерти із журналістського середовища відзначили роботу телеканалу ZIK, — прокоментував подію генеральний директор медіа-холдингу ZIK Дмитро Добродомов. — Ці нагороди для нас дуже важливі. Найчесніші, найбільш достовірні, найбільш професійні, — це дуже великий кредит довіри до нас, до того, що ми робитимемо у подальшому. А плани у нас дуже амбітні, адже ми відкрили студію ZIK-Київ, переходимо у режим національного телеканалу. Звісно, у своїй роботі ми й надалі користуватимемося тими постулатами, за які нас і відзначили експерти».

Схожі новини