Передплата 2024 ВЗ

Навіть комарі – і ті за білявками полюють!

Чому світловолосі жінки мають більші шанси влаштувати особисте життя?

Подейкують, що менш як за два століття натуральних блондинів та блондинок на Землі... не залишиться. Блондини народжуються лише у світловолосих батьків. А носії гена світлої шевелюри (німці, скандинави, балтійці, слов’яни) заводити потомство не поспішають.

Останній блондин, за прогнозами, народиться у Фінляндії — країні, у якій живе найбільша кількість світловолосих людей...

Канадський антрополог Пітер Форст дійшов сенсаційного висновку: чоловіки справді надають перевагу білявкам! Науковець «копнув» глибоко — аж до льодовикового періоду. І з тих пір мало що змінилося. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, 40% європейських чоловіків готові закрутити роман виключно з блондинкою і лише 13% — з брюнеткою.

Однак має світле волосся і свої недоліки. Світлі волосини за структурою — тонші (зате їх удвічі більше, ніж на головах у рудих, та у півтора раза більше, ніж у темноволосих)!

Комарі і різна кусюча мошкара полює найбільше за блондинами.

Світловолосі люди чутливіше реагують на біль. Частіше хворіють на гастрит і виразку, удвічі частіше потерпають від ревматизму. Меланому (рак шкіри, слизової чи сітківки ока) частіше виявляють у світлооких і світловолосих. Сонце їх не жаліє — замість бронзової засмаги “обдаровує” опіками.

Блондинки підсвідомо сприймаються як істоти слабші, які не можуть становити загрози чи конкуренції. Природа подбала про своїх улюбленців — щоб вижити, ця нечисленна група навчилася “маскуватися”.

“Наскільки розумною треба бути, щоб вдавати дурну! Немає жодних наукових підтверджень, що білявки володіють нижчим інтелектом, ніж брюнетки. От серед фарбованих таких чимало.

Треба ж чимось “зачепити” чоловіка. І якщо з розумовими здібностями не склалося, то вихід один — робити акцент на зовнішності. А волосся висвітлюють, бо чоловіки підсвідомо тягнуться до спокійних, врівноважених, навіть трохи флегматичних панянок. Кожному чоловікові хочеться почуватися захисником, стіною, за якою ховається слабка жінка. А блондинки з такою і асоціюються, — каже астролог Катаріна Сінчілло. — Брюнетки — надто темпераментні. Такі і під вінець швидше потягнуть, і дружині про все розкажуть (якщо чоловік вирішив “сходити наліво”), і солі на хвіст насиплять, якщо той наважиться розірвати стосунки”.