Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Секретар не каву має варити, а… китайською володіти

Своїм кваліфікованим помічникам українські боси готові платити до 8 тисяч гривень на місяць

Як повинен трудитися секретар, аби отримувати за місяць 8 тисяч гривень? Ні, надавати шефу інтимні послуги не доведеться. Як і забирати його одяг з пральні чи їздити щодня на інший кінець міста за свіжими устрицями... Проте одного вміння варити каву і гарно усміхатися буде недостатньо, аби обігнати конкурентів, що претендують на ту ж посаду. Міжнародна кадрова агенція HeadHunter Україна оприлюднила топ-п’ятірку найдорожчих вакансій для секретарів.

Дніпропетровська рекрутингова компанія готова платити секретарю-референту 8 тисяч гривень. Якщо він має вищу освіту, пропрацював за спеціальністю не менше п’яти років, оволодів англійською та ще якоюсь іноземною мовою. «Знання мов, — зазначається в оголошенні, — знадобиться при написанні аналітичних оглядів, пошуку інформації, аналізі ділових новин і вибірки преси у таких виданнях, як The Times, Forbes (його англійській версії), Washington Post, Moscow News; при замовленні квитків та бронюванні готелів (у тому числі, в англомовних краї­нах). Окрім того, майбутній помічник керівника повинен мати доглянутий зовнішній вигляд, гарний смак, вироблений власний стиль, володіти широким світоглядом, грамотно розмовляти і писати, бути дисциплінованим». Щоб шеф з порога побачив, що перед ним — «рафінований» інтелігент, а не вбраний у дорогий костюм представник люмпену... Роботодавець чесно зізнається, що кар’єрний ріст у найближчі 2-3 роки щасливцеві, який отримає цю посаду, не «світить».

Заробляти секретарю 8 тисяч гривень на місяць пропонує також київська фармацевтична компанія, що спеціа­лізується на виробництві засобів дезінфекції для лікувальних установ і косметологічних салонів. Вимоги до кандидатів: вільне володіння китайською та англійською мовами, високий рівень відповідальності і самоорганізованості; уміння ко­ристуватися комп’ютером. Досвід роботи на аналогічній посаді буде перевагою. Ще одна вимога — готовність часто їздити у відрядження. Секретарю доведеться супроводжувати шефа у його поїздках, брати участь у ділових переговорах, робити переклади з англійської та китайської, збирати та аналізувати матеріали, які можуть бути корисними для керівника. Якщо відберуть кандидата без відповідного досвіду роботи або він не володітиме належними професійними якостями, зароблятиме лише 4 тисячі гривень на місяць…

Ще одна столична рекрутингова компанія шукає секретаря з університетською освітою і досвідом адміністративної роботи від одного року. Серед вимог — володіння англійською на високому рівні, комунікативні навички і уважність до деталей. Майбутньому працівнику доведеться трудитися у режимі «багатозадачності». До обов’язків будуть входити координація ділових поїздок керівника і співробітників офісу, допомога у виробленні візи, організація дозвілля для зарубіжних колег, управління рахунками та підтримка регіонального менеджера. За це компанія платитиме щомісяця не менше п’яти тисяч гривень.

Заробляти від 5 до 6 тисяч пропонують секретарям у дніпропетровському відділенні одного з банків. Кандидат на посаду повинен мати вищу освіту і мінімальний досвід роботи, бути впевненим користувачем ПК. Серед вимог — відповідальність, наполегливість, стійкість до стресів, уважність та вимогливість до себе. До обов’язків входять: планування робочого графіка керівника; ведення ділової кореспонденції; вирішення різних організаційних питань; планування та розподіл вхідних і вихідних дзвінків.

Київський салон краси шукає секретаря-перекладача. Готовий платити йому 5 тисяч гривень на місяць. Претендент на посаду повинен мати вищу освіту (перевага, зазначено в оголошенні, буде надаватися філологам), вільно володіти французькою та англійською на середньому рівні. Вимоги до знання мов не є формальними, бо майбутньому секретарю доведеться брати участь у переговорах і ділових зустрічах з іноземними партнерами, вести ділове листування та перекладати документи. Бонус до зарплати — робочі години будуть проходити «у затишному офісі в центрі столиці»…

Схожі новини