Передплата 2024 ВЗ

Крали... крадене

З дачі Медведчука зникли картини, які впізнали їхні справжні власники

Одна зі зниклих з дачі Медведчука (“Ведмежої діброви”) картин була викраденою в її законних власників. Про це заявив закарпатець Андрій Гаваші, який зараз живе в Угорщині. Коли в Інтернеті з’явилися фото зниклих з дачі Ведмедчука картин, в одній із них пан Гаваші впізнав картину відомого закарпатського художника Йосипа Бокшая, яку той подарував його матері.

Дачу Медведчука закарпатська організація “Правого сектору” захопила 23 березня та утримувала до 26 березня. Коли правоохоронці змусили активістів “Правого сектору” покинути обійстя, генеральний директор ТзОВ “Інвестиційна компанія “Спорт тур”, якому офіційно належить маєток, пан Яковлев заявив, що з дачі зникли 28 картин і 5 ікон, вартість яких перевищує 10 мільйонів гривень.

Одна з цих картин, стверджує Андрій Гаваші, а саме “Кам’яницька скалка”, була подарована художником Йосипом Бокшаєм його матері, яка жила поряд з митцем. Цю картину викрали з будинку жінки у 2007 році. Того року в Ужгороді вчинили ще кілька крадіжок творів, що належали пензлям відомих закарпатських художників.

На Закарпатті всі колекціонери творів мистецтв знають, що картинами художників закарпатської школи 60-х років ХХ століття в Україні чи не найбільше цікавилась дружина Віктора Медведчука, відома телеведуча Оксана Марченко. Вона часто приїздила на Закарпаття, щоб купити на аукціоні чергову картину закарпатських митців для своєї приватної колекції...

Схожі новини