Передплата 2024 «Добрий господар»

«Вилікувала рак... горіховою настоянкою»

Жителька Сумщини знайшла свій спосіб боротьби з небезпечною недугою

“І рак шкіри вилікувала, і мастопатії позбулася”, — стверджує жителька села Тростянець Сумської області 55-річна Ольга Степанко.

Базиліому у жінки виявили вісім років тому. Тоді ж лікарі намацали у грудях пухлину. На щастя, доброякісну. З’явилися проблеми “по-жіночому”. Каже, захворіла через стреси.

“За трагічних обставин загинув чоловік, — розповідає пані Ольга. — Лихо трапилося зі сином, який проходив службу в армії. Наказали солдатам вантажити якесь залізяччя, а воно було радіоактивним. Телефоном сказав, що отруївся. Повернувся додому: руки-ноги в пухлинах. Доньці у пологовому будинку занесли інфекцію. Літрами вливали донорську кров, щоб врятувати. Зателефонували зі села, де живе моя мама. Повідомили, що старенька втратила розум — боса бігає по снігу.

Через біду, що спіткала мою родину, мусила повернутися у Тростянець. У Києві працювала без оформлення, тому не могла стати на облік у місцевий Центр зайнятості та отримувати допомогу з безробіття. Грошей катастрофічно не вистачало”...

Коли знесилений організм жінки почав волати про допомогу, звернулася до лікарів. Чемно виконувала їхні приписи. Каже, самолікуванням ніколи не зай­малася. Запитала у медиків, чи може спробувати народні методи. Ті дали згоду. У книжках вичитала, що пухлини (особливо мастопатію) лікують настоянкою з перетинок грецьких горіхів. Але знала, що це не допоможе, бо не від однієї людини чула: через два роки (навіть якщо було проведено операцію, опромінення і хіміо­терапію) пухлини “вилазять” в іншому місці.

Вирішила спробувати інший рецепт. Трилітрову банку на 2/3 заповнила подрібненими грецькими горіхами (молодими, розміром з квасолину). Додала

50 мл витяжки з грибів шиїтаке (біологічно активну добавку придбала у фітоаптеці) і 200-грамову склянку подрібнених кісточок винограду (каже, можна додавати будь-які сорти).

Поклала кісточки на чисту тканину, загорнула і потовкла молотком. Банку зі сумішшю залила спиртом. Настоювала протягом двох тижнів у темному місці, після чого процідила. Приймала протягом 40 днів, робила перерву на тиждень і пила ще 30 днів. Приймала зранку за півгодини до їди. Одну столову ложку настоянки розводила у 100 мл води.

Зараз приймає настоянку раз на рік (з метою профілактики). “Рекомендувала її своїм знайомим, які пройшли хіміотерапію і опромінення. Жодного випадку не знаю, щоб не допомогло. Особливо помічною виявилася при доброякісних пухлинах — мастопатії і аденомі простати, — каже. — Але починати прийом треба на спадаючому місяці”.

На здоров’я жінка тепер не скаржиться: “Раніше постійно застуджувалася. Настоянка зміцнила імунітет. Горіхова настоянка — природний антибіотик (захищає від патогенних мікроорганізмів). А ще — очищає кров від токсинів. Головне — зривати плоди в екологічно чистій місцевості, подалі від трас, заводів, забруднених водойм. Бажано — у сільській місцевості. Також перевірте, чи підходить вам таке лікування. Перед тим, як лягти спати, намалюйте на стегні йодну сітку. Якщо зранку малюнок буде чітко виділятися на шкірі, настоянка вам не підходить”.

Протягом року і трьох місяців жінка дотримувалася суворої дієти. Виключила з меню всі продукти, що “підгодовували” пухлину: молоко і молочнокислі продукти, солодощі і рафінований цукор, вироби з білого борошна, зелений та чорний чай, каву, м’ясо, рибу і яйця, рисову кашу. Картоплю замінила топінамбуром. Тваринні жири — олією амаранта (купила її в аптеці). Ця олія містить глобулярні білки, які зменшують набряки (рук, ніг, обличчя). Через брак глюкози голодує мозок. Коли пані Ольга відчувала, що стає дратівливою, з’їдала ложечку меду, один зефір або якийсь солодкий фрукт. “М’ясо, рибу можна й не виключати з раціону. Але тоді треба обирати нежирні сорти”, — каже.

“Якщо дотримуватися цієї діє­ти, приймати горіхову настоянку, виконувати рекомендації лікаря, а головне — мислити позитивно, пухлина припинить свій ріст, — запевняє. — Знаю людей, які з четвертою стадією раку по 8-12 років жили”.

“Перш ніж приймати цю настоянку, раджу перевірити, як функціонує щитовидна залоза. Навіть найменші відхилення служать протипоказанням, — коментує лікар-онкохірург Оксана Береська. — Пані Ольга демонструє приклад успішної боротьби з пухлинами: і приписи лікарів виконувала, і до народних методів без їхнього дозволу не вдавалася, і харчувалася відповідно, і віри в одужання не втрачала. Але трапляється, що люди докладають всіх зусиль, а хвороба — прогресує. Тому не завадить мати ще й долю везіння”...

Схожі новини