Передплата 2024 «Добрий господар»

Шевченка вшануємо на Майдані!

Підготовку до святкування 200-ліття Кобзаря ведуть волонтери. Грошей на пишні урочистості немає

Концерти та урочистості з нагоди 200-ліття Кобзаря в палаці “Україна” скасовано. На цей захід попередня влада планувала витратити близько мільйона гривень, проте зараз Кабмін змушений “затягти паски”. Міністр культури Євген Нищук заспокоїв: достойне святкування події буде, але мільйонів не знадобиться — допомагатимуть волонтери.

«Святкування 9 березня відбуватиметься в тому серці, до якого була прикута увага всього світу, всієї Європи, всієї України — на Майдані, — каже Євген Нищук. — Воно відбудеться за участі перших осіб держави, представників дипломатичного корпусу, митців, науковців, літераторів, громадськості. Включатиме презентацію фільму Сергія Проскурні «Тарас Шевченко.

Ідентифікація». Пишне свято у палаці «Україна», що вимагало близько мільйона гривень затрат, скасовано за браком коштів. «Така поважна дата — 200-ліття Тараса Шевченка, а на столі у Кабінеті Міністрів немає жодного кошторису, — розповів міністр. — Планувалося мільйон, а — жодної копійки.

Тож хотів би подякувати всім, хто увійшов у організаційну раду, режисерам, технікам, людям, які зголосилися на волонтерських умовах, безкоштовно зробити все, щоб це було достойно».

9 березня відбудуться молебень, покладання квітів до пам’ятника Шевченку, а звідти — хода до Майдану. Програма на Майдані розпочнеться о

14-й і завершиться о 22-й годині. «Я всіх запрошую, щоб ми разом відчули Шевченка. Це найважливіше», — наголосив Нищук і уточнив, що традиційна щорічна поїздка до Канева цього разу планується на 10 березня.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень