Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

По одній квітці дарують колегам... і тещі

Вразити жінку на 8 Березня можна букетом півоній чи гілкою бузку

Хоч 8 Березня і радянське свято, але гріх його ігнорувати. По-весняному тепла погода, пригріває сонечко, жінки поспішають скидати пухові куртки, чоловіки засипають дам квітами... Тільки ось халепа — подарувавши леді метровий патик з шипами, серця її не розтопиш. Про правила квіткового етикету “ВЗ” розпитував флориста Соломію Коханчук.

Квіти краще дарувати зрізані. Квітам у горщику зрадіє літня пані чи флористка-любителька, у якої на кожному підвіконні по десять вазонків. Найкраще обирати гіацинти та орхідеї — ці квіти будуть довго милувати око.

Чим молодша жінка, тим світлішими мають бути квіти: не годиться дарувати юній леді велетенські червоні троянди, а 60-річній пані — “кишеньковий” букетик конвалій. Однак раджу орієнтуватися на уподобання жінки. Якщо їй все життя подобалися підсніжники, може не оцінити букет зі 101 троянди”, — каже Соломія.

Деякі флористи рекомендують вибирати букет за... кольором волосся дами. Брюнеткам “пасуватимуть” яскраво-червоні троянди, великі гладіолуси, жоржини, яскраві орхідеї та гвоздики. Блондинкам — ніжно-рожеві, світло-жовті або білі троянди, хризантеми, лілії чи орхідеї (а якщо квітка одна, то це може бути і яскраво-червона чи оранжева троянда). Жінкам з рудим волоссям підій­дуть темні троянди та орхідеї, фіалки, гіацинти, гладіолуси та інші квіти синього або фіолетового кольорів. Шатенкам будуть личити польові чи дикі квіти. Або букети, прикрашені великою кількістю зеленого листя. Зверніть на це увагу, якщо плануєте влаштовувати фотосесію з букетом. Квіти також повинні гарно дивитися у кадрі.

Попередимо наших чоловіків: не всі квіти можна буде знайти 7 чи 8 березня. А екзотику та несезонні квіти доведеться замовляти через Інтернет. “Щоб вразити жінку, можете подарувати їй букет півоній чи гілку бузку. Але такий презент влетить вам у копійку, — попереджає флорист.

— Якщо уподобання жінки вам не відомі, зупиніться на класиці — тюльпанах або нарцисах”.

Щоб квіти не постраждали від холоду, тепла ваших рук і тисняви у маршрутці, попросіть запакувати букет у целофан. Коли будете його вручати, не забудьте зняти обгортку. Не перевертайте букет: бутон — вгорі, стебла внизу. Прийшли привітати даму свого серця у дім її батьків, не забудьте прихопити букети для сестри, мами, бабусі. Вітаєте одну колегу — доведеться вітати всіх...

Якщо вирішили бути скромним і подарувати одну квітку, надайте перевагу екзотиці (аби жінка не подумала, що вирішили на ній зекономити). “Колегам і тещі на 8 Березня чоловіки зазвичай дарують по одній квітці. А от на коханих грошей не шкодують — замовляють пишні букети”, — ділиться спостереженнями Соломія.

Схожі новини