Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Руслана: «Перемогу поділимо між Львовом і Донецьком»

На «Битві хорів» львівський хор виграв 500 тисяч гривень

Перемогу львів’янам на “Битві хорів” принесла композиція “Я не здамся без бою”. Руслана перетворила пісню Славка Вакарчука на справжній гімн. Запекла боротьба з донецьким хором переросла у справжню битву — підопічні Злати Огнєвич прекрасно виконали композицію Миколи Мозгового “Минає день, минає ніч”. Проте переміг не Львів і не Донецьк, а дружба. Виграні 500 тисяч гривень Руслана пообіцяла розділити між обома хорами порівну.

Керівник хору-переможця не приховує радощів від перемоги своїх підопічних. “Ця перемога для нас — нагорода за усі безсонні ночі, за щоденні репетиції і, головне, за нашу віру у власні сили, — розповіла Руслана “ВЗ”. — Пісня, яку ми виконували на фіналі, далася мені кров’ю: у мене сів голос, я мала бронхіт і навіть розмовляти не могла! Тож ця перемога вистраждана для всіх нас”.

На фіналі проекту львівський хор вже був однією дружньою родиною. “Секрет нашої перемоги — у нашій єдності, — зізнаються учасники львівського хору. — Ми всі — сольні виконавці і лідери по натурі, тому нам було нелегко почати працювати разом. Був певний період притирання, сліз, криків і сварок, проте ми все ж змогли знайти компроміс і об’єднатися заради спільної мети. Руслана відіграла у цьому процесі вирішальну роль. Вона не тільки була поруч в усі важливі моменти проекту «Битва хорів», а й піклувалася про кожного з нас особисто. Ще на початку проекту Руслана подарувала нам по медальйону з написом Wild energy. Це не просто слова, це внутрішня сила, закладена у кожному з нас, яку ми вивільняємо і даруємо людям через наші пісні. Нам неймовірно пощастило з тренером! Захоплюємося Русланою не тільки як співачкою, а й як особистістю”.

Співачка одразу після перемоги свого хору заявила про намір поділити 500 тисяч гривень між командами Львова та Донецька. З хором Руслана має намір працювати й надалі, наприклад, організовувати спільні концерти. «Свою перемогу ми розділили із донецьким хором, — каже співачка. — І буде вона поділена повноцінно, разом із грошовим призом! Я вважаю, що це дасть шанс для розвитку ще одному прекрасному хоровому колективу. Зараз ми вирішуємо, як надалі працюватимемо. Поки що і я, і хористи досвяткуємо свята зі своїми родинами, і перша наша спільна зустріч після фіналу відбудеться наступного тижня у Києві. Тоді ми і приймемо рішення щодо подальших планів. Впевнена, що найближчим часом ми дамо декілька концертів».