Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не злодій лізе у вікно – Дід Мороз!

Скелелази доставлять на дев’ятий поверх навіть піаніно

Уявіть лишень: ви прокидаєтеся 1 січня десь так ближче до полудня, йдете на кухню, щоб заварити собі кави, виглядаєте у вікно, а там... Дід Мороз! Воно би ще нічого, якби на першому поверсі жили. Але ж мешкаєте на восьмому...

«Незвичного гостя, який “влітає” у вікно, можна замовити за 300-400 гривень”, — розповідає Володимир Вазов. Чоловік професійно займається альпінізмом. “Пробігтися” по вертикальній стіні для нього — дитяча забавка. Каже, немає різниці, у який костюм вбраний. Головне, щоб поли не були надто довгими, і борода надійно кріпилася до підборіддя. “Чим важчий подарунок, тим дорожче обійдеться замовлення. А вантаж можемо підняти будь-який і на будь-який поверх, — запевняє. — Навіть піаніно доставити — лиш би у вікно пролізло».

Трапляється, що у хаті на візит казкового персонажа чекає юрба дітей. В одному мішку всі подарунки не помістяться. “Поки висну на тросі, колеги перетягують по іншому канату черговий пакунок. Над доставкою презента працює ціла команда. Колеги пильнують, щоб не гримнувся об землю. Фіксують трос на даху. Група підтримки стоїть унизу”, — розповідає Володимир.

Люди по-різному реагують на появу Діда Мороза. Дорослі зазвичай у курсі того, що відбувається (замовляють дідугана для дітей). А буває, що й для них це — сюрприз. “Отримав замовлення від однієї сім’ї. Жінки (дві сестри) вирішили привітати у такий спосіб своїх дітей. А чоловіки появи незнайомця у вікні, схоже, не очікували. Добре, що їхні дружини втрутилися, а то дістав би по писку, — каже альпініст. — Сусіди міліції не викликають. Але на балкон подивитися виходять. Фотографують, знімають на камеру мобільного”.

Найбільше замовлень на ранок 19 грудня та на 1-2 січня. На День закоханих, 14 лютого, та 8 березня доставляє квіти жінкам. На день народження замовники просять прикріпити на зовнішню стіну будинку, де живе іменинник, повітряні кульки. Якщо уродини святкує дитина, одягає костюм впізнаваного героя — Спайдермена, Бетмена, Супермена. Діти — просто у захваті!

“Замовник також може спробувати себе у ролі альпініста. Але перед тим мусить пройти інструктаж. Це тільки спочатку душа втікає у п’яти. Потім людина згадує про свій подвиг як про одну з найвеселіших пригод у житті, — кажуть інструктори Центру Рафтингу. — У такий оригінальний спосіб можна зробити пропозицію руки та серця”.

Схожі новини