Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тернопільський богатир

Свою тринадцяту дитину, вагою 6 кілограмів 800 грамів, мати-героїня народила природним шляхом

У Тернополі народився малюк-велетень. Його вага — 6 кілограмів 800 грамів! Хлопчик претендує на звання найбільшого новонародженого в Україні. Зріст маленького важковаговика — 63 см. За словами лікарів, такі «параметри» притаманні діткам 4-5 місяців, та й то не всім. Незважаючи на це, 36-річна мати — Тетяна Юрчук зі села Темногайців Шумського району, відмовилася від кесаревого розтину — як і всіх попередніх дітей, народжувала сина самотужки. Маленький богатир у пані Тетяни — тринадцята дитина.

За словами заступника головного лікаря Тернопільського обласного перинатального комунального центру “Мати і дитина” Валентини Якимчук, свою першу дитину пані Тетяна народила у 18 років. Останній раз була у пологовому будинку 2011 року. Тоді привела на світ донечку Віру вагою 5 кг 500 г. Зараз дівчинці — два роки.

Синочок дістався мамі-героїні нелегко, пологи були складними, хоча тривали недовго. Лікарі пропонували татові бути присутнім, однак дружина відмовилася.

Зараз породілля та немовля — у задовільному стані. Проте хлопчика скерували до дитячої лкарні на обстеження. Оскільки вага — “зашкалює”, необхідно виключити ймовірність ендокринних порушень. Валентина Якимчук каже, що у їхньому пологовому будинку народжувалися великі діти, але жоден із них “не дотягнув” навіть до шести кілограмів. Тож випадок маленького Юрчука — справжнє диво!

Вочевидь, здатність народжувати богатирів передалася багатодітній мамі у спадок. Жінка каже, що й сама з’явилася на світ нівроку. Її матері лікарі навіть радили не народжувати, адже, крім великого плоду, мала ще й супутні захворювання. Та, на щастя, пологи минули благополучно.

Тетяна та її 45-річний чоловік — віруючі люди. Понад 20 років ходять до церкви п’ятдесятників, тож переконані, що всі діти — дарунок від Бога. Про аборти не може бути й мови. Сім’я живе за рахунок домашнього господарства. Мають великий город, міні-ферму з курми та свинями. Дитячого садка у селі немає, тож нащадків виховують самотужки. Старші діти в усьому допомагають. Первісткові Сергію — 18 років. Він опановує фах соціального працівника у Тернопільському університеті. Сестра Олена — майбутня швачка, навчається у коледжі. Віталій вступив до медучилища. У сім’ї також росте дитина-інвалід.

Новонародженого синочка щасливі батьки планують назвати Даниїлом. Удома на нього чекають шестеро сестер і стільки ж братів.