Передплата 2024 «Добрий господар»

На сьомому небі

Оргазм замінює знеболювальні та заспокійливі ліки

В одному зі своїх творів сучасна поетеса пише, що готова віддати за оргазм півцарства та корону. Всесвітньо відомий письменник Пауло Коельо порівнював оргазм з міні-смертю, а найдавніші пам’ятки літератури іменували «квіткою найвищої насолоди»...

У стародавньому світі сексуальну насолоду сприймали як цінність та благо. Мистецтво довести жінку до оргазму різноманітними способами вважали одним з найважливіших. Цікаві винаходи Стародавньої Індії — прилади з золота та слонової кістки, які кріпилися до чоловічого статевого органа з метою принести дамі якомога більше задоволення. Саме тут з’явився тантризм, який включав різноманітні пози йоги, еротичне мистецтво та музику, що пробуджували сексуальну енергію та почуття. У древньому Китаї подарувати жінці насолоду кілька разів протягом одного акту було справою честі. У “Корані” праведним чоловікам обіцяють в раю задоволення, яке надаватимуть гурії з великими чорними очима. Зате дівчата у багатьох ісламських та африканських країнах навіть у наш час змушені проходити болісний обряд обрізання: вважається, що представницям чарівної статі не варто насолоджуватися сексом.

За словами лікаря-сексопатолога Василя Черепанина, оргазм, тобто кульмінація сексуального збудження — своєрідний стимул для виконання основної нашої функції, тобто продовження роду. Для організму сексуальна розрядка має другорядне значення. Але, якщо маєте сильну статеву конституцію, потреба в інтимі — підвищена, тож нереалізовані бажання виливаються у надмірну дратівливість, агресію, поганий настрій. Недаремно у середні віки жіночу істерію лікували з допомогою... вібраторів! Нездатність забувати про свої негаразди та обов’язки — одна з причин відсутності оргазму. Щоправда, жінкам зі слабкою статевою конституцією секс потрібен виключно для народження дітей: саме вони іменують заняття коханням «подружнім обов’язком»... Під час оргазму активізується 30 зон мозку, у тому числі ті, які відповідають за пам’ять, схвалення, самооцінку та можливість подивитися на ситуацію з чужої точки зору. Нещодавно група науковців довела, що у жінок під час екстазу активізується передлобова кора мозку. Виходить, чим частіше дама отримує задоволення — тим вона розумніша...

Ще одна важлива властивість оргазму — потужний знеболювальний ефект. Зважаючи на це, тривають дослідження, які допоможуть створити анальгетики нового покоління.

У представників обох статей сексуальна розрядка має два компоненти: емоційний та фізіологічний. Однак природа жіночого та чоловічого оргазмів суттєво відрізняється. На початку сексуального життя жінки отримують насолоду не відразу: для цього їм необхідно набути досвіду в інтимних стосунках, звільнитися від емоційних заборон. Оргазм чарівної статі сильніший від чоловічого, процес збудження та розрядки — більш різноманітний та індивідуальний. Сила та частота м’язових скорочень у «половинок» не збігається. Під час статевого акту мачо «доходять до фінішу» швидше, зате емоційні реакції та еротичні відчуття у жінок — яскравіші та багатогранніші. Дами здатні до багаторазового оргазму з інтервалом у декілька хвилин або навіть секунд, а представникам сильної статі знадобиться час для відновлення — від 15 хвилин до багатьох годин.

Чоловічий оргазм відрізняє бідніша палітра відчуттів. У нормі протягом ночі представник сильної статі може пережити один-два “кайфи”. Розповіді про подвиги, коли кількість статевих актів перевалює за десять — перебільшені. Кожен інтимний контакт — колосальне навантаження на чоловічий організм, тож витримати його декілька разів поспіль важко. Дами ображаються, що, отримавши задоволення, партнер миттєво втрачає еротичний інте­рес. Але це зумовлено фізіологічним та психологічним чинниками. Протистояти законам природи — немає сенсу, тож краще почекати, поки коханий відновить сили.

До речі...

— Оргазм супроводжується повною емоційною та психологічною розрядкою, під час нього людина “викидає” свої таємні відчуття. Не дивно, що дехто у цей момент поводиться дивним чином — голосно кричить, сміється або плаче.

— Під час піку насолоди серце починає битися з частотою від 110 до 175 ударів на хвилину (за норми — 72 удари).

— Сперма здатна пролетіти відстань до 90 см.

— Інтимне життя пари залежить від розподілу домашньої роботи. Найчастіше сексом займаються у сім’ях, де дотримуються традиційних гендерних ролей.