Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зі спущеними штанами далеко не втекли

До групових зґвалтувань вдаються підпилі шмаркачі, яким подобається знущатися зі слабших

Пізно увечері до ужгородських міліціонерів зателефонували перехожі. Вони розповіли, що в парку “Старий сад” чути жіночий плач та матюки якихось молодиків. Міліцейський патруль прибув на вказане місце. Між дерев правоохоронці побачили чотирьох хлопців із приспущеними штанами, які знущалися із заплаканої дівчини.

Побачивши міліціонерів, покидьки почали втікати. Та зі спущеними штанами далеко не втекли. Затриманими виявилися четверо друзів, двом із яких по 14 років, іншим — 19 і 21 рік.

Згодом з’ясувалося, що ці негідники знущалися з 19-річної дівчини вдруге. Удень вони перестріли її біля парку “Спартак” та, застосувавши силу, змусили нещасну робити те, що в Кримінальному кодексі називається “насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом”. Після цього зграя забрала у дівчини мобільний телефон і документи та наказала прийти за ними увечері до “Старого саду”. Негідники так залякали бідолашну, що вона побоялася розповісти про глум батькам і покірно пішла на другу зустріч.

Схожий за цинізмом та безжалісним ставленням до жертви статевий злочин трапився того дня і у Надвірнянському районі Івано-Франківської області. Учениця десятого класу виходила зі школи, коли на її мобільний зателефонував 18-річний односельчанин. Хлопчина попросив позичити невелику суму грошей. Жив він в будинку навпроти школи, отож дівчині залишалося лише перейти дорогу.

З будинку, де жив знайомий, вибігли двоє підпилих молодиків. Вони схопили школярку і затягнули в помешкання. Дівчина спробувала вирватися, та негідники жорстоко її побили і почали ґвалтувати.

Виродків зупинила мати одного з цих покидьків. Шукаючи свого непутящого сина, вона заглянула в будинок його товариша і побачила, що там чиниться. Жінка наказала шмаркачам зупинитися, допомогла дівчині одягнутися, відвела її додому й розповіла батькам школярки про лихо.

Мати потерпілої одразу побігла в міліцію. Покидьків затримали. На той час молодики вже протверезіли та зізналися у вчиненому. В усьому винна, казали, горілка, якої забагато випили. “Крапку у цій жахливій історії поставить суд,- зауважив начальник Надвірнянського райвідділу міліції підполковник Роман Чекмарьов. — За групове зґвалтування затриманих можуть позбавити волі на п’ять — десять років”.

Схожі новини