Передплата 2024 «Добра кухня»

Дві «ВІА Гри»

Чи витримають серця українців стільки афродизіаків?

У вітчизняному шоу-бізнесі — скандал нечуваних масштабів. Судова тяганина за права користування брендом “ВІА Гра” між колишніми друзями Костянтином Меладзе та Дмитром Костюком триває чотири роки. Врешті конфлікт досяг апогею — і Костюк, і Меладзе одночасно випускають у світ кожен свою “ВІА Гру”!

Дмитро Костюк та Костянтин Меладзе вже не один рік з’ясовують стосунки у московському суді — саме у Білокам’яній запатентовано назву гурту. “Костянтин вельми специфічним методом намагається відібрати у мене групу, — каже Дмитро. — Він забув, що саме я багато років тому запросив його у «ВІА Гру». Не хочу коментувати його вчинків. Між нами було багато хорошого. І, зауважте, я першим на Костянтина до суду не подавав, нічого у нього не відбирав. Це він збирається залишити мене ні з чим. Хоча після викупу прав на назву «ВІА Гра» (а я є автором назви і заснов­ником групи) я чесно залишив авторські права на пісні за Костянтином”.

Костюк запевняє: ані телешоу “Хочу у “ВІА Гру”, ані група Меладзе йому не конкуренти. “Це спроба, із залученням великих медіа­компаній та іменитих артистів, остаточно відібрати у мене права на “ВІА Гру”, — прокоментував Костюк. — Зовні красива мішура, а всередині — брудна історія. Шоу, в першу чергу, на руку телеканалам. Але яка група складеться і скільки протримається на сцені — велике питання”. Мелад­зе планує презентувати новоспечений колектив

20 жовтня. Проте Костюк виявився куди спритнішим за колишнього друга — презентуватиме свою «ВІА Гру» у Києві 18 жовтня.

Дмитро своїх “віагринок” вже й у Москву звозив, і кліп для них зняв. Сексуальне тріо записало сім пісень, дві з яких — «Не ведая преград» і «Жива» — давно «крутять» на всіх радіостанціях краї­ни. Незабаром, планує продюсер, його «ВІА Гра» помандрує у всеукраїнський тур. “До дівчат ставлю такі ж вимоги, як і до попередніх учасниць гурту, — розповів Костюк. — Небажано виходити заміж і народжувати дітей хоча б протягом п’яти років. Дівчата хочуть стати справжніми артистками. Вибір за ними”. У цей склад «ВІА Гри» пощастило увій­ти двом Дашам — блондинці Медовій та брюнетці Ростовій, а також рудій Айні Вільберг. Відомою у світі шоу-бізу є 22-річна блондинка Даша Медова. Дівчина співала в групі «Арктика» і брала участь у національному відборі від України на “Євробачення-2013”. Неозброє­ним оком видно, що дівчата зовні схожі на золотий склад «ВІА Гри»: Брежнєву, Мейхер, Джанабаєву.