Передплата 2024 ВЗ

АНДРІАНА: «У декрет я не пішла. Бо кожна зупинка – це крок назад»

Ефектна, артистична, стильна... Такою ми звикли бачити співачку Андріану на сцені і поза нею.

А зараз вона ще й дуже жіночна — округлилася, бо носить під серцем другу дитину. Аж світиться від щастя... Поки співачка готується до пологів, журналіст “ВЗ” поцікавилася, чи не завадить співочій кар’єрі немовля, як минала вагітність і коли шанувальники зможуть знову прийти на її концерт.

­ Попри те, що у вас і виступи, і записи, репетиції, ви зважилися на другу дитину. Так було заплановано? Чи “тягнути” далі не було куди?

­ Цей “проект” (сміється. ­Г. Я.) виношувала довгі роки, навіть вмовляла чоловіка. Бо одна дитина — мало для повноцінної сім’ї. А кілька місяців тому у мені спрацював материнський інстинкт, коли я з білою заздрістю дивилася на мамочок з немовлятами у візочках. Особливо, коли у тих візочках ­ маленькі принцеси. Мені так хотілося таку крихітку, і обов’язково, щоб це була дівчинка! Коли до нас у гості приїхав дворічний племінник і не давав спати цілу ніч, чоловік вранці каже: “І ти хочеш, щоб ми теж ось так не спали щоночі?”. Ще одним вагомим аргументом його відмови була різниця у віці. Але який чоловік може відмовити коханій жінці?

­ Коли ви сказали чоловікові, що завагітніли, як він відреагував?

­ Якщо взяти до уваги, що я фактично наполягла на тому, що у нас має бути ще одна дитина, і навіть знала день, коли це має статися, для Володі це не було несподіванкою. Тут було усе чітко сплановано.

­ Яка між вами різниця?

­ Одинадцять років.

­ А між дітьми яка буде різниця?

­ Десять.

­ То ваша мрія здійснилася? У вас буде донечка?

­ Ні. У мене буде синочок. Матиму вдома самих козаків!

­ Значить, третя буде дів­чинка?

­ Ой, не впевнена (сміється. ­ Г. Я.). Мабуть, більше не наважуся, бо друга вагітність далася мені дуже важко. Уявляла, що буде легше, але токсикоз мене замучив. Не могла зайти у кухню. Мама приїжджала і готувала нам їсти. Була настільки виснажена і морально, і фізично, бо доводилося й у лікарні лежати, що на третю дитину зважитися мені буде важко.

­ Тобто про концерти у цей період треба було забути?

­ Так збіглося, що минуло Різдво, закінчилися корпоративи, концертів не було — тож я мала можливість спокійно “токсикозити” (сміється. ­ Г. Я.). А потім працювала так, як і до вагітності. От і кілька днів тому відспівали концерт. Коли виходжу на сцену — про все забуваю. Занурююся у музику, у пісню, і більше нічого навколо не існує. Іноді настільки потрап­ляю у той вир, що починаю танцювати. Хлопці з балету мене сварять — усі переживають... Чоловік каже, що у таких випадках йому іноді хочеться вибігти з-­за куліс і забрати мене зі сцени.

­ Виходить, співачка Анд­ріана у декрет не пішла?

­ Не пішла (сміється. ­ Г. Я.). Знаю, що люди можуть сказати: о, хоче більше заробити. Ні! Я боюся зупинитися. Бо кожна зупинка — це крок назад. Треба робити так, щоб навіть на короткий час не пропасти з поля зору. Якщо стан жінки дозволяє їй під час вагітності прийти на захід і подарувати слухачам пісню, ­ значить, треба скористатися цим. З іншого боку, мені приємно, що мої шанувальники знають, що навіть під час вагітності не хочу з ними розлучатися.

­ У залі під час концертів сидять і добрі люди, і так звані енергетичні вампіри. Не боїтеся, що це вам може нашкодити?

­ Так, є люди, з якими спілкуєшся, а потім відчуваєш втому. Але так у мене може бути тільки поза сценою. Бо коли виходжу на сцену — відмежовуюся. Не бачу таких людей. Зрештою, я не забобонна людина. Дехто собі чіпляє якісь шпильки, червоні нитки. Я ж нічого такого не роблю, бо про це не думаю.

­ Знаю, що ви самі проектуєте і шиєте собі одяг. Під час вагітності ваш стиль змінився. Що собі нового нашили?

­ Одяг намагаюся шити вільний, роблю акцент на зручність. Увесь “вагітний” гардероб пошила сама, не купила жодної речі. І не лише повсякденний, а й сценічні костюми пошила сама.

­ Дитина дає відпрацювати концерт?

­ Мій хлопчик ще не народився, але він уже чемний (сміється. ­Г. Я.). Він активний вранці і пізно ввечері. Або коли їдемо у машині. Складається враження, що тоді він грає у футбол.

­ Буде активніший, ніж старший син?

­ Старший, Віталик, активний емоційно. Він у нас дитина балакуча. Колись наш кум пожартував: якби Віталику за кожне слово давали по копійці, то він у свої десять років був би мільйонером. Рот у нього не закривається. Якби поруч були вуха, які б його слухали, говорив би з ранку до вечора.

­ Коли народиться дитинка, на кого її зможете залишити?

­ На маму. Коли народився Віталик, мама звільнилася з роботи і до шести років була з ним. Думаю, тепер буде так само, бо жодна няня не догляне дитину так, як рідна бабуся. Після перших пологів я повернулася на сцену через півтора місяця. Віталик виріс на колесах, гастролюючи з нами. “Ходив” на репетиції. Я працювала, а бабуся з онуком за лаштунками чекали. Думаю, цього разу буде так само.

­ Віталик буде співати, як мама?

­ Він має добру пам’ять, все добре схоплює. Почує якусь пісню, і вже її наспівує. Чи буде співати — не знаю. У мене було бажання вивести його на сцену, але він не хоче. Зате він у мене топ­модель. Бере активну участь у показах. Дизайнери його запрошують на подіум.

­ Володимир виконує дві функції — вашого чоловіка і вашого продюсера. Як кажуть, сімейний підряд. Чи не планували ви ще й заспівати разом?

­ Володя гарно співає, має слух. Але каже, що кожен має займатися своєю справою.

­ Під час токсикозу, кажете, готувала ваша мама. А зараз?

­ Я вмію все робити сама. І роблю це непогано. В будь­якому разі, чоловік не тікає обідати до ресторану (сміється. ­ Г. Я.). Але я не є фанатом кухні. Готую, бо розумію, що треба. Але якщо на мене щось «находить», можу організувати такий обід, що найкращі кухарі з ресторану позаздрили б...

Довідка «ВЗ»

Співачка Андріана народилась у місті Кам’янці­-Бузькій. У 2002 році закінчила музичне відділення педагогічного коледжу Львівського національного університету імені Івана Франка.

У 2006 році ­ факультет естрадного вокалу Київського національного університету культури та мистецтв.

Андріана на сцені з 1995 року. За свою співочу кар’єру взяла участь у понад 1000 концертних виступах, стала переможцем та лауреатом 33 всеукраїнських та міжнародних конкурсів. У її творчому доробку сім відеоробіт і два альбоми.