Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Дитячу нову хвилю» підкорила українка

12-річна киянка Софія Тарасова виборола перше місце на Міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної музики «Дитяча нова хвиля-2013». Фінал змагань проходив у кримському дитячому центрі «Артек». Цьогоріч участь у «Дитячій хвилі» взяли 16 юних вокалістів віком від 8 до 13 років з одинадцяти країн світу.

Українка Софія Тарасова за два конкурсні дні набрала 197 балів з 198 можливих. Попри те, боротьба за перше місце поміж молодими співаками була запеклою. Лише на один бал від українки відстали конкурсантки з Латвії та Росії — Пауліна Скрабіте і Діана Хітарова. Дівчата розділили між собою друге місце. Третю сходинку зайняла представниця Узбекистану Сабіна Мустаєва.

За перемогу у конкурсі боролись ще двоє учасників від України — Назарій Стінянський і група «Шпроти». Їм вдалося посісти шосте та сьоме місця у загальному рейтингу.

Оцінювали виступи конкурсантів українські, російські та італійські виконавці під головуванням народного артиста Росії і України — композитора Ігоря Крутого. Чи не найбільше з-поміж членів журі за українську конкурсантку вболівав італійський тенор Алессандро Сафіна. “У перший конкурсний день почув, що у Софії зірвані голосові зв’язки, — сказав італієць. — Але, незважаючи на це, вона співала дуже добре. Софійка — герой!”.

З рук членів журі Софія Тарасова отримала почесну статуетку конкурсу — «Кришталеву хвилю». Вона також стане гостем дорослої «Нової хвилі-2014».

На нагородженні юна українка не стримувала сліз. Софія сподівається, що посяде гідне місце і на “Дитячому Євробаченні-2013”. Адже саме вона виборола право представляти Україну на цьому престижному міжнародному фестивалі.

Киянка Софія Тарасова, незважаючи на юний вік, уже може похвалитись чималими творчими здобутками. У 2,5 року її прийняли в групу обдарованих дітей у музичну Академію ім. Глієра, де поставили абсолютний слух. У чотирирічному віці Софійка почала займатися на підготовчому відділенні Академії мистецтв, де успішно здала іспит. Юна виконавиця уже встигла спробувати свої сили у Міжнародних пісенних конкурсах, фестивалях і телевізійних проектах, серед них: «Слов’янський базар», «Дитяча нова хвиля», «Дитяче Євробачення-2012», шоу «Голос. Діти», «Україна має талант», «Х-Фактор»...

Коментар для «ВЗ»

Наталка КАРПА, співачка

Перемога Софії Тарасової на престижному міжнародному фестивалі в черговий раз підтверджує факт, що українська молодь дуже талановита. Буду вболівати за нашу юну конкурсантку на «Дитячому Євробаченні-2013». Впевнена, що участь у таких потужних конкурсах — дуже добрий досвід і старт для виконавця.